Gode miljøvalg hos Steen&Strøm

03.03.2009
Tirsdag 3. mars lanseres kampanjen Godt Valg på Steen & Strøms 29 kjøpesentre i Norge. Over 1 million kunder vil i løpet av uka kunne hente inspirasjon til hvordan de kan gjøre gode miljøvalg.

- Dette er den første kampanjen ute på senter- og butikknivå, hvor alle produktene som frontes, på tvers av varegrupper og butikkjeder, er miljømerkede, dvs sertifisert etter kravene til Svanen, EU-blomsten, Ø-merket eller fair trade, forteller Kersti Mathiassen i Oikos.

Fokus på gode valg

På sentrene vil det være ulike aktiviteter og konkurranser hvor folk kan lære mer om hva merkeordningene står for og hvilke merkede varer som finnes i butikkene på sentrene. I tillegg tilbyr enkelte sentre kurs i økokjøring, har stands med smaksprøver og konkurranser som passer både for store og små. - Steen & Strøm har valgt å vise at kundenes valg betyr noe, og vil gjøre det lettere for kundene å gjøre gode valg, gjennom denne kampanjen, forteller Mathiassen.

 

Tatt egne valg

Selv har Steen & Strøm tatt en del viktige miljøvalg, det siste året. Alle sentrene skal miljøfyrtårnsertifiseres i løpet av 2009 og for å kunne sertifisere et kjøpesenter må et visst antall av leietagerne også sertifiseres. Det har gjort dette til det hittil mest omfattende miljøsertifiseringsprosjektet i privat sektor. Det meste av arbeidet er ikke synlig for kundene, men vil komme kundene til gode i det lange løp.

 

- En miljøfyrtårnsertifisering krever blant annet at sentrene og butikkene har gode ordninger for kildesortering av avfall, gode enøktiltak, kjøper ren energi, etterspør miljømerkede produkter og tjenester ved innkjøp til sentrene, tilrettelegger for bruk av kollektivtransport og at det tas miljøhensyn under rehabilitering eller nybygging av sentre, forteller Geir Mangen, driftsdirektør i Steen & Strøm Norge. Hittil er seks sentre ferdig sertifisert. - Med Godt Valg kampanjen ønsker vi å vri kjøpsatferd i en mer miljøriktig og rettferdig retning, avslutter Mangen.

 

Øko og Oikos på sentrene

Blant aktivitetene på sentrene vil man finne Oikos som arrangerer "økologisk demo i butikk" i fem steder:

  • Coop Obs! City syd på City Syd utenfor Trondheim
  • Coop Obs! Buskerud, på Buskerud senteret
  • Coop Obs! Amanda på Amanda i Haugesund
  • Coop Obs! Vinterbro på Vinterbrosenteret
  • Coop Mega Metro, på Metrosenteret på Lørenskog

 

I tillegg skal representanter fra Oikos' region- og lokallag ha stand på noen av sentrene, blant annet på City Syd og Tillertorget i Trondheim, Stovner Senter i Oslo, Holmen Senter på Nesbru og Åsane Storsenter, Bergen.

 

Mer info om program og aktiviteter på de ulike sentrene kan du finne her: http://www.godtvalg.no/GodtValg-Managed-by-SteenStrom/Vare-sentre/

Annonsører

Samarbeidspartnere