Gode økovin-tips i DN

01.11.2009
Andrea og Severino Oberto lager noen av de mest tiltalende økologiske vinene som finnes skriver vinekspert Tom Marthinsen i Dagens Næringsliv. Oikos har tidligere kåret DN til å være best på økologiske vinpresentasjoner. Mener du som Oikos at vindruer skal vokse uten bruk av kjemiske sprøytemiddel, ikke for fort med kunstgjødsel og at kun naturvennlige stoffer kan tilsettes i prosessen, da er det bare å lete etter økologisk eller biodynamisk vin.

Vin fra Erbaluna i Italia må foreløpig bestilles på Vinmonoplet, men du kan, om du har klimakvote til gode, ta turen din dit bilde viser, bo på vingården og teste vinen der.

 

Vinkjelleren på gården.

Brødre med topp vin

Dagens Næringsliv forteller at brødrene Andrea og Severino Obertos friske viner er rett og slett noe av det beste og mest interessante som kommer fra Piemonte i Italia for tiden. Erbaluna konverterte til økologisk produksjon allerede i 1985, lenge før det ble mote med økologiske og biodynamiske viner. Det året gjorde Oberto-brødrene seg nemlig ferdig med hver sin utdannelse og bestemte seg for å føre familiens vintradisjoner videre.

 

 

Fra familiens 9,5 hektar med vinplanter kommer det en rekke flotte viner, fra to gode baroloer, som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge nå, men kommer inn igjen senere, til fruktige viner på barbera og ikke minst dolcetto.

 

Her under vindemonstrasjon på Biofachmessen i Nürnberg

 

Agroturisme

Brødrene har også utviklet et lite agroturismeprosjekt. Her kan du bo på en ekte piemontesisk bondegård for 70-75 euro døgnet for et dobbeltrom. En god piemontesisk frokost, omvisning og prøvesmaking av vin er inkludert. Vinene kan bestilles på Vinmonopolet.

 

Les hele artikkelen i DN her

Bilder og mer info fra vingårdens hjemmeside

Annonsører

Samarbeidspartnere