Grønn mat til blå toner

14.07.2011
Mandag 18.juli går Moldejazz av stabelen, og i år satser de enda sterkere på økologisk og lokalprodusert mat. - Det er få andre festivaler som er så gode på dette som Molde Jazzfestival, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

Lokalt og økologisk i Molde

Moldejazz satser på mest mulig økologisk og lokalprodusert mat i egen restaurant- og cateringvirksomhet. De ønsker å formidle en forståelse av helhet i forholdet mellom menneske og natur, og mener kvalitetsmusikk og kvalitetsmat hører naturlig sammen. - Dette viser at festivalen gjør en veldig god jobb både innen lokalmat og innen miljøvennlig økologisk mat. Som miljøfyrtårnarrangement gir det viktige signaler til andre. Helheten på et arrangement teller, og matprofilen er derfor veldig viktig, sier Andestad.

 


Lammelår,laks, ost og lefser

Moldejazz skal benytte lokale økologiske produkter, som blant annet ost fra Derinngarden, heimebakte lefser fra Skåla og lammelår og svinenakke fra Norgården. I tillegg vil det bli servert økologisk røkt laks som er røkt på gammelmåten, og i motsetning til mange andre produkter, ikke tilsatt kunstige aromastoffer for å gi røyksmak.Matkvalitet på lag med miljøet

Ved å velge økologisk mat får man ikke bare produkter som smaker godt, men som gjør godt også.
Økologisk landbruk verden over bygger på et felles verdigrunnlag. Dette omfatter økologiske, sosiale og økonomiske sider av matproduksjonen. Ønsket om å utvikle et bærekraftig landbruk, basert på lokale og fornybare ressurser er den felles, internasjonale drivkraften bak produksjonsmåten. Alle mennesker på jorda har rett til nok mat av god kvalitet. Samtidig må vi sikre ressursgrunnlaget for våre etterkommere. Et etisk forsvarlig dyrehold og en akseptabel arbeidssituasjon for gardbrukere og landarbeidere er også viktige mål.
Når du spiser økologisk mat på festivalen, støtter du samtidig opp om de viktige verdiene som denne produksjonsmåten står for.


Sammen serverer Oikos - Økologisk Norge og Moldejazz grønn mat til blå toner.

 

Her finner du hjemmesiden til Molde Internasjonale Jazzfestival

 

Annonsører

Samarbeidspartnere