Gull-Ø til Maaemo

02.12.2013
- Økologi er en selvfølge for oss, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang til osloby.no

Gourmetrestauranten Maaemo i Oslo er den første restauranten i Norge som får gull-Ø'en. En økologiandel på minst 90 prosent, er kriteriet.

Serveringsmerkene kan tildeles i gull, sølv eller bronse ut fra økologi-andel.

Hundre prosent

Maaemo er godt kvalifiserte for Debios serveringsmerke i gull. Helt fra restauranten var på planleggingsstadiet, var full øko-satsing udiskutabelt, kunne grunnlegger Jon Frede Engdahl fortelle til Ren Mat. Det bare lå i bånn.

Kokkene på Maaemo går for ett hundre prosent økologiske, kortreiste og gjerne selvplukkede, viltvoksende råvarer. Topp kvalitet er en selvfølge.

Yes!Yes!**

I Guide Michelin står Maaemo som eneste restaurant i Norge med to stjerner. En slik anerkjennelse henger høyt. Likevel er det lite jåleri å spore.

- Yes! Yes! **, twitret den ene av grunnleggerne, Jon Frede Engdahl da denne stjernetildelingen var et faktum i 2012.

Sølv- og bronse-Ø

Debios merkeordning for servering er forholdsvis ny. Til nå er det foruten Maaemo, tre festivaler, en kafe, ett bakeri og en barnehage som har kvalifisert seg for gull-Ø'en, i følge debio.no.

Over hundre bedrifter har fått sølv- eller bronse-Ø. Sølv betyr minst 50 prosent økologisk andel, mens bronse kan man få allerede ved 15 prosent økologisk andel av serveringen.

Vil inspirere

Debio sitt serveringsmerke kan kommuniseres i døren, på menyen, på hjemmesider og  brukes i generell markedsføring av spisestedet. Merkene skal gjøre det lettere for forbrukeren å velge spisesteder med økologisk mat.

- Det er viktig å inspirere andre. Så vi oppfordrer alle til å bli mer økologisk bevisste, og gjerne melde seg på Debios sertifiseringssystem, sier Esben Holmboe Bang til osloby.no

Les mer om Debios serveringsmerker HER

Ren Mat sitt intervju med grunnlegger Jon frede Engdahl er HER

Restaurant Maaemos hjemmeside finner du HER

Annonsører

Samarbeidspartnere