Gull og grønne toner

16.08.2014
På Marinen midt i Trondheim får tusenvis av gjester i dag servert mat som er verdt gull. - For første gang har Pstereo blitt tildelt Debios gullmerke, og det er vel fortjent, sier prosjektleder i Oikos, Kari Tande-Nilsen.

Pstereofestivalen er en festival med et særlig fokus på miljø og bærekraft. Også når det gjelder maten.

Gull til økoheltene

Arrangørene har i flere år vært spesielt opptatt av å sette bærekraftig villfisk på menyen, og bruke og fremme lokale og økologiske råvarer. I år har de tatt steget helt til topps.
– Ikke bare har de sørget for at matserveringen krones med Debios gullmerke, men de har også laget filmsnutter om alle sine økologiske mataktører som de har presentert på sine nettsider. Vi i Oikos har også begeistret presentert «Økoheltene», som vi har kalt dem, på egne nettsider, for dette synes vi var et utrolig flott tiltak, sier Tande-Nilsen.

Vil inspirere andre

Blant årets mataktører finner vi en kjent mann i Oikos- og øko-miljøet, nemlig tidligere styreleder i Oikos og iherdig økobonde, Jakob Bjerkem. Sammen med kollegaer i Naturkjøtt serverer han noen av sine spesialiteter, blant annet pølser og tørket og speket storfekjøtt i ulike varianter.
Jakob er også til stede på festivalen for å inspirere andre aktører innen festivalbransjen til å satse økologisk.
- Vi vil jo at flere skal oppdage fordelene og la seg begeistre av økologisk matservering. Derfor er det veldig gledelig at Pstereofestivalen har invitert omkringliggende festivaler og arrangementer på besøk lørdag formiddag, for å vise dem hvordan og hvorfor Pstereo satser økologisk. Slike tiltak, hvor arrangører kan utveksle erfaringer og lære av hverandre er viktige bidrag for å få flere til å satse, sier Tande-Nilsen.
Også Oikos er til stede for å overvære festivalen og smake på all den deilige maten.

Variert mattilbud

I tillegg til Naturkjøtts delikatesser kan festivalen friste med økologiske pølser og hamburgere fra Gammelgården Lysklæt, økologisk is fra Rein Iskrem, økologisk kaffe fra Dromedar, kålaffel fra gutta i Mer kål – Mindre jål og deilig fisk og sjømat fra Ågot Lian. Gå heller ikke glipp av de eneste sertifiserte øko-blåskjellene i Norge fra Snadder og Snaskum. Også restaurant Grenaderen som ligger like ved festivalområdet har i forbindelse med festivalen satset på en 100 prosent økologisk tapasbuffet.
– Jeg er veldig imponert over hva Pstereo har fått til i år. Det er utrolig bra at også Grenaderen har kastet seg rundt for å bli med på øko-festen, avslutter Tande-Nilsen

Piknik i Parken

Pstereo arrangeres for åttende gang i grønne omgivelser ved Nidelven i Trondheim, og i fjor besøkte nærmere 25.000 publikummere festivalen.
Som tidligere år arrangeres Pstereo-piknik på lørdag formiddag, og da er det lagt til rette for kultur og moro for barn, ungdom og foreldre.
I tillegg til musikk og grilling, blir det arrangert byttemarked hvor alle kan ta med klær, leker og andre ting de vil bytte. Arrangementet er gratis, og alt du trenger å ta med er et pledd å sitte på.

Oikos gratulerer Pstereo med gull og gleder seg til festival.


Her
kan du lese mer om festivalen og finne programmet.

Annonsører

Samarbeidspartnere