Gulleple til Aina Bartmann

12.09.2017
Utmerkelsen Årets Gulleple blir i år tildelt Aina Bartmann. — Vi håper flere innovative og dyktige fruktbønder ser økte muligheter i økologisk produksjon, nå som markedet etterspør mer økofrukt, sier hun.

Aina Bartmann, som er Oikos - Økologisk Norge sin prosjektleder for Landbrukets ØKOLØFT, blir tildelt hedersprisen Årets Gulleple 2017.

Hyllest til produsentene
— Årets Gulleple-pris er en inspirasjon til videre arbeid både for meg og mine dyktige medarbeidere, sier Aina til oikos.no. — Men først og fremst ser jeg på det som en hyllest til alle de fantastiske matprodusentene land og strand rundt som står på for å sikre bærekraftig mat og levende bygder. Uten dem hadde ikke sånne som meg og andre som ønsker å være "gode hjelpere",  fått til noe som helst.

Innovative fruktbønder
Arenaen Norsk Eplefest bidrar til stolthet og fokus på kunnskap. Begge deler helt avgjørende for en positiv utvikling, mener Aina.
Flere fruktbønder satser på økologisk drift. — Det er svært innovative og dyktige bønder, fastslår Aina. Vi håper selvsagt at dette viktige miljøet ser økte muligheter i økologisk produksjon, nå som markedet etterspør mer økofrukt.

Inspirator
– Aina Bartmann har fra ung alder vært opptatt av å forvalte lokale verdier og sikre matproduksjon i hele landet, skriver juryen i sin begrunnelse for tildelingen. – Hun er opptatt av et mer miljøvennlig og dyrevennlig landbruk, også som inspirator for den øvrige delen av norsk landbruk.

Samarbeid og spydspiss
Landbrukets ØKOLØFT er en stor felles satsing og et bredt samarbeid, som skal bidra til økt produksjon av økologiske landbruksprodukter i Norge.
— De to viktigste grunnene til at vi startet opp Landbrukets ØKOLØFT er å øke produksjonen av økologisk mat basert på norske ressurser, og å støtte og utvikle økologisk landbruk som en spydspiss for hele det norske landbruket.
Jeg synes vi har lykkes veldig godt med å skape spennende faglige møteplasser mellom konvensjonelle og økologiske produsenter. På sikt håper vi selvfølgelig at mange bestemmer seg for å produsere etter økologiske prinsipper.

Oikos – Økologisk Norge er stolte av å ha Aina i staben og gratulerer henne som mottaker av Årets Gulleple.

Les mer om Landbrukets ØKOLØFT, Nettverk for GMO-fri mat og fôr og Bondens Marked.
Kilder: eplefest.no, Telen

Tekst: Lotte Shephard
Foto: Helle Cecilie Berger


Prisen Årets Gulleple deles ut av Norsk Eplefest, en markedsdag for profilering av fruktproduksjon og kunst i et av landet viktigste fruktdistrikt, Sauherad Kommune. Norsk Eplefest finner sted i Gvarv, den 23. september 2017.

Årets Gulleple tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter som på en særlig måte har gjort en innsats for ett eller flere av følgende områder:

  • Formidling av verdier og muligheter i bærekraftige bygdesamfunn og levende natur.
  • Formidling av norsk mat og matkultur og sunt og godt kosthold basert på frukt og grønt.
  • Formidling av tradisjonsrik kunst og kultur, kunnskap, fruktbarhet og næringsutvikling basert på personlige og lokale ressurser.

Annonsører

Samarbeidspartnere