Håndballjentene inspirerer til sunn mat

04.12.2010
-Økologisk mat skal være med og bringe ny heder til kvinnelandslaget i håndball. Fredag bød politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul i Landbruks- og matdepartementet på økologisk lunsj til håndballjentene.
– Disse jentene er bare utrolig hyggelige, energiske og dyktige på og utenfor banen, sier prosjektleder Marte von Krogh i Oikos – Økologisk Norge, om auraen som omgir de norske landslagsjentene rett før EM på hjemmebane. At disse jentene og Norges håndballforbund nå fronter fordelene med økologisk mat er utrolig inspirerende for alle som jobber med miljøvennlig og sunn mat i Norge, sier hun.

 Landslagstrener for kvinnelandslaget i håndball Thorir Hergeirsson overrakte politisk rådgiver Ane Kismul en signert trøye.  Lørdag slo Norge Nederland 29-22 i generalprøven til EM. Foto: LMD

Ambassadører for økologisk mat

- Det er flott å kunne samarbeide med dere håndballjenter for å fremme produksjon og omsetning av økologisk mat, sa Ane Kismul i LMD til de norske gullfavorittene etter at de hadde gjennomført nærmere 60 intervjuer på en snau time.

- Dere er gode ambassadører for økologisk mat, understreket Kismul.

 

Håndballforbundet og EM fronter økologisk mat

Statens landbruksforvaltning har inngått en samarbeidsavtale med Norges Håndballforbund, som innebærer at begrepet "Økologisk" har status som offisiell leverandør for det norske landslaget under Håndball-EM i Norge. Landbruksmyndighetene har forpliktet seg til å levere økologisk mat til spillere, presseområde og VIP-området for den delen av EM som går i Norge.  -Oikos er samarbeidspart  for det økologiske opplegget og maten under arrangementene, og vi har vært med å produsere informasjonsmateriell både på norsk og engelsk, forteller Marte von Krogh.

 

Mange ønsker tilgang på økologiske matvarer 

- Et marked som skal fungere, trenger nok varer og nok forbrukere til å etterspørre varene for at det skal fungere tilfredsstillende. Vi må hjelpe dette markedet i gang. Samtidig er det ingen tvil om at mange ønsker å ha tilgang på økologiske matvarer, fortalte Ane Kismul til håndballjentene.

Regjeringen har som mål at 15 prosent av alle landbruksvarer og all solgt mat innen 2020 skal være økologisk produsert.  Nå er idretten med på laget for å nå målsettingen.

 

Mye av denne saken er hentet fra LMDs hjemmeside.

 

Se mer om saken hos Norges Håndballforbund 
 

Annonsører

Samarbeidspartnere