Har du peiling på det som gror?

22.11.2009
Nå kan du gjennomføre testen, som viser hvor flink du er til å kjenne en del vanlige planter i norsk landbruk. Testen er laget av Natur videregående skole i Oslo og den er litt vrien.

Her er noen av elevene fra Natur videregående skole, Oslo, som tok imot svar på testen under Agroteknikkmessen på Lillestrøm. 

 

Dette er platene du skal lete etter

Det er 8 planter du skal lete etter: Timotei, Rug, Raigras, Rughvete, Hvitkløver, Bygg, Havre og Vårhvete.  Bildene viser plantene etter 5 ukers vekst. 

 

Bilde 1

 

 

Bilde 2

 

Er du litt usikker - Fasiten finner du til slutt.

 

Natur videregående skole i Oslo

Takk til elver ved natur.vgs i Oslo, for hyggelig kontakt! Det er flott at det finnes en skole i Oslo som rett og slett heter Natur!

Vi kommer gjerne fra Oikos og sjekker om dere har peiling på økologisk landbruk, det vet vi foreløpig ikke noe om.

 

Kanskje det er skolen for deg? 

 Dette skriver skolen på sin fine hjemmeside:

Velkommen til oss! Hos oss kan du få studiekompetanse eller yrkeskompetanse etter 3 år. Ved å ta utdanningsprogrammet Naturbruk kan du kombinere din interesse for skogbruk, gartneri og hagebruk, hest, hund og landbruk med 3-årig videregående skole. Vi tilbyr også 3-årig yrkeskompetanse på kveldstid; innenfor landbruk og hagebruk.

 

Natur videregående skole er en yrkesfaglig videregående skole lokalisert til Furuset i Oslo. Skolen startet som Vinterlandbruksskolen i Kristiania i 1886 og er således en av landets eldste fagskoler. I dag er vi en moderne skole for Naturbruk.

 

Her får du mer informasjon:  http://www.natur.vgs.no/

 

En rekke videregående skoler var representert med stand på Agroteknikk messen, vi noterte: Tomb, Solør, Melsom, Jønsberg, Kalnes, Jessheim og Natur.  

Aurland vgs - les her

Kjære elever ved den økologiske skolen, Aurland vgs, - nå venter vi på en bilde-oppgave vi kan presentere fra dere!

 

Om besvarelsen 

Dersom du er professor ved UMB, rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving, forsker i Bioforsk eller lærer ved en jordbruksskole og ikke klarer mer enn 50 % riktige svar.  Ja, så bør du gjøre noe med det, eller kanskje finne på noe annet å holde på med. Jobber du i Bondelaget, Småbrukarlaget, Bondebladet, Ren Mat, Småbrukaren, KSL Matmerk eller andre plasser i norsk landbruk, bør du klare 2 av 8.

 

Jobber du i VG, Aftenposten, Adresseavisa, NRK, DN,TV 2, BT, Dagbladet, Stavanger Aftenblad, Dagligvarehandelen, Handelsbladet  eller i en annen norsk avis, og klarer mer enn 1 riktig.  Ja, da, ber jeg deg sende meg en e-post reidar@oikos.no og du vil motta en attest på at du er klokere enn mange andre!

 

Når du har skrevet ned dine svar og skal sjekke om du har peiling kan du bla deg nedover på siden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasit 

Har du notert dine svar på en lapp - ikke det - rykk tilbake.  - Vi er enige i at det ville bli enklere om vekstene var fullvoksne - her er svarene:

1: Havre, 2:Bygg, 3: Rug, 4:Vårhvete, 5.Timotei , 6. Hvitkløver, 7. Raigras, 8 Rughvete

-----

Denne saken er tilrettelagt ved Reidar Andestad, reidar@oikos.no

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere