Hel mat er tingen!

02.12.2015
Hel mat innebærer ikke bare å ta maten inn i seg, men også å ta maten inn over seg. Reflektere over hva den består av, hvordan den er blitt til og hvordan den best kan tilberedes. Ren Mat belyser dette store og viktige temaet i årets siste utgave som sendes ut denne uken.

– Vi setter dette på dagsorden fordi vi vet at et kosthold med fokus på hele, rene råvarer gir mer næring, er bedre for helsen – og for miljøet, sier Wanda Widerøe, redaktør i Ren Mat. – Vi mener hel mat er råvarer som er så nær opp til sin naturlige form som mulig. Å bruke alt på råvarene er også viktig for helheten, i dag kastes altfor mye brukbar mat. Vi må få innmat og andre deler av dyret tilbake på menyene – en okse eller en gris består av mye mer enn bare fileter og koteletter.

Som alltid er bladet variert med både artikler, tips, nyheter og oppskrifter – og nydelige bilder som fotograf Nadin Martinuzzi som vanlig står for.

Som en julehilsen fra Oikos og Ren Mat vil vinterutgaven deles ut i over 7000 matkasser over hele landet i desember. Ren Mat går som vanlig til medlemmer av Oikos – Økologisk Norge og abonnenter. Bladet kan også kjøpes mange steder, flere plasser i landet. Liste over hvor finner du her.

Annonsører

Samarbeidspartnere