Helios i ny drakt

29.04.2011
Den norske, økologiske merkevaren Helios gjennomgår store endringer, og øker tilgjengeligheten ved å tilby 20 økologiske produkter via dagligvare og storhusholdning fra 1. mai. Til høsten tilbyr Helios nærmere 100 nye varelinjer i det norske markedet. - Dette er gledelig nytt, Helios er en erfaren aktør både på det norske og det internasjonale markedet, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge.

Mer ren mat i handelen

En spørreundersøkelse foretatt av Norstat, viser at nær halvparten av norske forbrukere svarer Helios når de blir spurt om hva de forbinder med økologiske matvarer. Helios har tilbudt sine økologiske produkter helt siden 1969 og har som målsetting å vokse kraftig i det norske markedet. Merkevaren gjennomgår store endringsprosesser, som innebærer både nytt design og produktutvikling.

 

I tillegg til lanseringen i norsk dagligvare har også storhusholdningsgrossister tatt inn de nye produktene fra Helios i sitt sortiment. Fornyelsesprosessen merkevaren er inne i vil også forsterke dens posisjon i dagens salgskanal, helsekost faghandel. Helios håper og ønsker å være en stor bidragsyter til at regjeringen når målet om 15% økologisk matproduksjon og -forbruk innen 2010 - med god margin.

Helios lanserer en rekke produkter 1. mai. Foto: Guro Skjelderup

Kvalitetsvarer i supermarked

Produsentene til Helios dyrker og fremstiller sine produkter uten kunstgjødsel, sprøytemidler, genmodifisering eller veksthormoner. Alle produktene bærer Ø-merket til Debio, og i tillegg er flere av produktene også av Demeter kvalitet.


De første 20 produktene består av ulike typer knekkebrød, juice, pasta, oljer, frø, ris og norske havregryn. Utvalget vil variere fra butikk til butikk, og det er butikker med bredt sortiment som vil ha det største utvalget.


- Potensialet for salg av ren mat er stort i Norge og vi mener bestemt at Helios-produktene kan være med å gi økologisk mat et løft, sier Stine Alstad Quille, merkevareansvarlig for Helios i Alternativ mat.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Stine Alstad Quille på mobil 920 34 173 eller via e-post stine@alternativ-mat.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere