Heløkologisk brunsj på Øya

06.08.2014
Som en del av Øyafestivalens økoprofil serveres heløkologisk brunsj kl. 12 og 14 fra og med onsdag 6. til og med lørdag 9. august i Mathallen, Maridalsveien 17 på Vulkan ved Grünerløkka.

Øyafestivalen og Oikos har samarbeidet om festivalens økostrategi, og har vært samarbeidspartnere siden 2003. Det er derfor gledelig at Øya, som landets største og ledende musikkfestival ser det som en selvfølge at det kun er naturlige råvarer fra et bærekraftig jordbruk som er godt nok for deres publikum.


Kvalitet i alle ledd
Matkultur og matglede er sentralt i Oikos hverdag, og når en nær samarbeidspartner inviterer til heløkologisk brunsj var vi ikke vanskelige å be. Som alt annet Øyafestivalen foretar seg: brunsj i Mathallen er kvalitet i alle ledd. Du får alt du kan ønske deg, og alt som severes ser lekkert ut og smaker fortreffelig. Kan for eksempel pannekakestabler, speilegg og bacon servert med ferskpresset appelsinjus friste? Alt er tilberedt og dandert Heløkologisk brunsj på Mathallen med Maiken Pollestad Sele og Regine Andersenunder veiledning fra Mai Linn Muskaug, matansvarlig på Matsalen (mesaninen) i Mathallen. -Jeg jobber alltid med målsetting om å levere heløkologisk, så dette er ikke veldig annerledes enn det vi gjør til vanlig, sier Muskaug på spørsmål om heløkologisk brunsj innebærer spesielle utfordringer. -Kjøkkenet vårt er rigget med økologiske basisvarer, krydder og tilbehør og alt vi trenger for å tilberede heløkologisk så dette er egentlig som en hvilken som helst dag, avslutter Mai Linn før hun haster tilbake på kjøkkenet for å klargjøre til neste pulje med sultne festivaldeltakere.

Oikos anbefaler
Maiken Pollestad Sele og Regine Andersen fra Oikos anbefaler alle som har anledning til å spise på Mahallen, for å lade opp til en tøff festivaldag på Tøyen. -Du får ikke bedre drivstoff en dette, sier de samstemt etter et deilig måltid.
Når du har spist kan du sette deg på buss fra Mathallen hver halve og hele time som tar deg rett til festivalområdet på Tøyen.

Tekst Gjermund Nordtug

Annonsører

Samarbeidspartnere