Hjelp! Vi vil inn i landbruket

26.09.2017
Har du kanskje lyst til å bli økobonde? Bli med på temakvelden ”Hjelp, vi vil inn i landbruket!” under ØKOUKA Oslo og hør mer.

Kribler det etter å stikke fingern i jorda?
Lurer du på hvordan du skaffer deg et gårdsbruk uten odelsrett?
Hvilke utdanningsmuligheter som finnes?


Flere vil dyrke mat
Studier i landbruksfag øker stadig i popularitet. Flere og flere vil dyrke mat til eget forbruk eller produksjon.
Er du en av dem, bør du ta turen til ØKOUKA-arrangementet ”Hjelp, vi vil inn i landbruket”. Her vil du få tips og råd fra tidligere landbruksstudenter og bønder, og du får høre om deres vei inn i landbruket.

Info- og inspirasjonskveld
Temakvelden er en info- og inspirasjonskveld for deg som er nysgjerrig på bondelivet og ikke har odel og tilknytning til landbruket. Her får du møte etablerte økobønder som vil snakke om hvordan landbruket ble deres hverdag. På gjestelisten står Marielle de Roos fra Lofoten Gardsysteri, Stina Mehus fra Eiketoppen gård, som begge er #Inspirasjonsbønder i prosjektet Landbrukets ØKOLØFT. I tillegg kommer Anders Kopstad fra Toreshaugen Gård og Yvonne Tonnaer, økologisk bonde i Vestre Slidre. Tonnaer vil presentere det nye lokale rekrutteringsprosjektet "Huga på gard", hvor ledige bruk blir lagt ut for salg, kombinert med en mentorordning for nye gårdbrukere.

Spør unge agronomer
På programmet er det også innslag fra tidligere elever fra Sogn Jord- og Hagebruksskule, Høyskolen i Hedmark og BINGN. Markus Brun Hustad fra Oikos - Økologisk Norge vil fortelle om Landbrukets Økoløft, et samarbeidsprosjekt som skal bidra til økt produksjon av økologisk mat. Natur og Ungdom vil presentere praksisordningen Grønt Spatak og Gardsbruk.no, en nettbasert markedsplass for kjøp og salg av gårdsbruk.

Det er også lagt opp til prat og spørsmål. Ingen spørsmål er dumme, skriver arrangørene.


Oppdatering:

Her kan du se opptaket fra arrangementet.

Hjelp, vi vil inn i landbruket!

Tid: 28. september, kl. 17.30-19.30
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Arrangementet som er åpent og gratis, er et samarbeid mellom Oikos Oslo/Akershus fylkeslag, Natur og Ungdom og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.


Se facebook for fullt program og mer informasjon.

Sogn Jord- og Hagebruksskule feirer i år 100-årsjubileum. Les mer om jubilanten her.

Les mer om Landbrukets Økoløft

Foto: Tom Boersma

Annonsører

Samarbeidspartnere