H&M med miljøvennlig kolleksjon

12.02.2011
I sommer skal vi gå i økologisk bomull, økologisk lin, resirkulert polyester og tencel.

Hennes & Mauritz lanserer i vår den øko-vennlige kolleksjonen "Concious Collection"  for damer, menn og barn.

 

Tekst: Mari Hult, Ren Mat. Foto: H&M.

 

 

Bærekraftig: 

 

Nå er bærekraft i vinden for den svenske kjeden. 14. april kommer kolleksjonen "Concious Collection", med klær laget av miljøtilpassede og grønne materialer. 

 

 

Les mer: Slik får du tak i økologiske tekstiler

 

 

Det skal brukes resirkulert polyester, økologisk bomull, økologisk lin og tencel. Sistnevnte er et biologisk nedbrytbart stoff laget av tremassen cellulose.

 

Councious er det engelske ordet for bevisst, og er et klart tegn på at H&Ms kunder stiller strengere krav til kleskjeden.

 

 

 

Bevisste forbrukere

 

Ifølge motekjeden får de veldig positive tilbakemeldinger på klærne av økologiske og resirkulerte materialer.

 

– Bevisste forbrukere er det vi trenger for å bevege motebransjen i miljøvennlig retning, sier seniorrådgiver i Oikos, Maiken Sele. 

 

– Den positive responsen fra kundene har også ført til at H&M har tatt inn økologisk kosmetikk, og at de har nådd sitt mål for bruk av økologiske materialer tidligere enn de først hadde planlagt. 

 

 

 

 

Store muligheter

 

I vår kan vi vente oss romantiske kjoler i nyanser av hvitt. (Foto: H&M) Det handler ikke bare om økologisk bomull lenger. Mulighetene for å skape en komplett fashion statement med øko-smarte materialer er store nå, sier H&M sjefsdesigner Ann-Sofie Johansson i en pressemelding.

 

 Nå har vi sjanse til å vise hva vi kan gjøre ved å bruke mer bærekraftige stoffer.

 

Samlingen vil inneholde klær i ulike nyanser av hvitt.

 

 Dette er sesongens største trend, og det føltes riktig med denne kolleksjonen. 

 

Ellers lover kjeden at vi kan vente oss romantiske sommerklær med mye blonder for jenter, og en preppy, sporty stil for menn. 

 

 

 

Etterlyser flere aktører

 

Seniorrådgiver Sele ønsker H&M sin kolleksjon velkommen, men kan samtidig ikke forstå hvorfor ikke flere kleskjeder satser mer på økologiske materialer. 

 

LES MER: Fargerikt økomoteshow

 

– Jeg har hørt mange rare unnskyldninger som at det ikke er etterspørsel, og at det er forvirrende for kundene med merking og sertifisering. Dette stemmer ikke med virkeligheten som både H&M og andre aktører rapporterer om.

 

 


Annonsører

Samarbeidspartnere