Holte gård scorer på tillit og fornyer produksjonskjøkkenet

15.03.2011
Som vi vet skal det mye til for å bli profet på sitt eget hjemsted. Da skal en ikke bare være dyktig, en skal også ha bygd tillit over tid og vist at en fortjener denne tilliten. 80 bedrifter i Drangedal ble spurt om hvilken bedrift utenom deres egen som gir Drangedal best omdømme. Holte gård fikk klart flest stemmer, skriver Drangedalsposten. – Det er godt jobbet av familien og folkene på Holte gård over mange år, sier Reidar Andestad, som også bekrefter det gode skussmålet bedriften har med sine økologiske produkter.

 

 

Vakker gård i vakre omgivelser for Holte gård.  Foto: Holte gård

 

And, gås og økologisk kylling

-Overraskende! Det hadde vi ikke drømt om, utbryter Bjørg Olsen. Halvor Olsen ble også veldig glad for at så mange i det lokale næringslivet mener at Holte gård gir Drangedal et godt omdømme. Familiebedriften er blitt kjent langt utover Drangedal for and, gås og økologisk kylling, og per 2011 selges 85 prosent av produktene ved Holte i Oslo-området.

-Det var skepsis til oss i Drangedal i oppstarten. Da er det godt å få positiv tilbakemelding nå, sier Halvor, til Drangedalsposten.

 

 

Bjørg og Halvor Olsen startet opp virksomheten i 1984.  Foto:  Holte gård

Legger vekt på dyrevelferd og har eget slakteri

Halvor og Bjørg Olsen startet allerede i 1984, med gjess i Drangedal. I 1989 kom det også ender til gården og produksjonen økte gradvis. Fra 2000 har Holte gård hatt eget gårdsslakteri, med fokus på dyrevelferd. Ved slakting hentes fuglene til slakteriet flere ganger om dagen for at de skal tilbringe kortest mulig tid i transportkassene. Minst mulig stress og lidelser på fuglene merkes på strukturen og smaken på kjøttet, som gjennom mange år har stått på menyen ved en rekke gourmetrestauranter i Oslo. Halvor Olsen har ikke brukt en krone på markedsføring, men er likevel blitt lagt merke til. Han tror det handler om at de som kjøper produktene er fornøyde med kvaliteten, og at de får personlig service av produsenten.

 

Anerkjennelse fra Andreas Viestad

Gården i Drangedal fikk nylig mye oppmerksomhet i et matprogram med tv-kokk Andreas Viestad. Kjendiskokken bruker også and fra Holte på den nye restauranten sin St. Lars, og har lenge vært begeistret for produktene fra Holte gård. -Holte gård er en av de mest fantastiske gårder jeg vet om i Norge. De produserer høy kvalitet, naturvennlig og dyrevennlig, og det smaker fantastisk, uttalte nylig Viestad til pressen.

 

Leverer blant annet til Jakobs og Ultra

Familiebedriften Holte gård består foruten Halvor Olsen og kona Bjørg av sønnene Magnus og Mats. I tillegg til familien jobber nå 17 personer ved gården. Magnus driver med økoegg, og samarbeider med faren om distribusjon.

To ganger i uka står han opp halv tre om natta for å kjøre til Oslo med leveranser til matbutikker som Jacobs og Ultra.

-Jeg er utdannet faglærer i kroppsøving, men har valgt å jobbe på gården. Her styrer man litt sin egen hverdag, og jeg får ideer når jeg kjører varer, forklarer Magnus Olsen.

-Ja her står ideene i kø, humrer mor Bjørg Olsen, som synes familiesamarbeidet går veldig bra. I løpet av våren skal et nytt produksjonskjøkken stå klart, forteller de til Drangedalsposten.

 

Her kan du lese mer på deres egen hjemmeside

 Les web-oppslaget til Drangedalsposten her

Annonsører

Samarbeidspartnere