Høytid med Homlagarden

28.11.2013
På ekte amerikansk vis, settes i dag til livs mengder av helstekt kalkun. Alle Ultra-butikkene markerer Thanksgiving Day med deilige smaksprøver på økologisk kalkun fra Homlagarden. Er du mer opptatt av å sikre deg jule- eller nyttårskalkunen, er det bare å kapre en økologisk premiumkalkun fra Homlagarden først som sist!

Foto: matprat.no


Bortskjemte fugler

Homlagarden produserer kylling og kalkun mellom vestlandske, høyreiste fjell og dype fjorder. Syv bruk i Hardanger og ett i Vestfold produserer under det økologiske kvalitetsmerket Homlagarden, som driftes av Bjørn Brynjar Pedersen.

Kalkunene beiter fritt hele sommeren, og mesker seg i natureng med blomster og frodig gress, ville bær og urteplanter. I sesongen går de også på eple- og plommeslang, og i løpet av en sommer på beitene i Hardanger har kalkunene vokst seg store og sterke med kjøttfylde av fineste kvalitet.

Gjennom hele året får kalkunene også økologisk tilleggsfôr, som er en blanding av blant annet korn, hvete, havre, mais, solsikke og rapsfrø. Økologisk fôr har ingen rester av sprøytemidler og inneholder ikke koksidiostatika (antibakterielt tilsetningsstoff).

-Økologisk oppdrett er svært forskjellig fra konvensjonell drift. Det kreves mer plass inne og inngjerdede arealer ute. 500 kalkuner skal ha 10 mål å boltre seg på. De må gjetes både ut og inn hver dag, kyllingene og fôret er mye dyrere, så smak og dyrevelferd er det vi kan konkurrere på – ikke pris, sier Bjørn Brynjar Pedersen.

kalkun på beite 3

Foto: Homlagarden

Fullt fokus

Homlagarden produserer i dag to kalkunraser – en hvit og en sort. - Begge gir veldig godt kjøtt, og er forskjellige på smak, farge og konsistens, forklarer Bjørn Brynjar Pedersen. – Den svarte rasen, Homlagarden Black Turkey, har en sterkere genetikk, er mer robust, og ser ut til å være godt tilpasset livet i det fri, til økologisk oppdrett. Fremover vil vi kun fokusere på Black Turkey, fortsetter Pedersen.

I tillegg til oppdrett, tar Homlagarden selv hånd om slakting, nedskjæring, foredling, pakking og frysing av produktene. Alt skjer i egne produksjonslokaler på gården. –Generelt smaker dyr som har gått på beite bedre. Hos Homlagarden fokuserer vi på trivsel og helse i hele produksjonsprosessen. Vi håper markedet verdsetter arbeidet vi gjør med kalkunene våre, avslutter Pedersen.

Distribusjon i NorgesGruppen

Homlagarden har etter hvert et bredt sortiment av produkter hos en rekke utsalgssteder og restauranter. Året rundt forsyner Homlagarden flere av NorgesGruppens Meny- og Ultra-butikker med vakumerte fersk- og frysevarer av økologisk kalkun, blant annet bryst- og lårfilèer.

-Homlagarden tilbyr premiumprodukter av svært god kvalitet. Det er flott at forbrukeren her har mulighet til å velge et kjøttprodukt som ikke bare tilfredsstiller økologiske produksjonskrav, men som også fokuserer på korte produksjonslinjer. Homlagarden slakter og pakker sine kalkun- og kyllingprodukter i eget slakteri, dette bidrar både til bedre dyrevelferd og til god kvalitet på produktene, sier kategorikoordinator i Meny-Ultra, Cecilie Melanie Ravneberg.

homlagarden produkt

Flott ferskvare til jul

I disse dager er det altså hel kalkun som gjelder. Homlagarden tilbyr både frossen og fersk hel kalkun. Utvalgte Meny-butikker i hele Norge, samt alle Ultra, Centra og Jacobs på Østlandet, tar inn fersk kalkun til jul. Vil du sikre deg en norskprodusert, økologisk kvalitetskalkun til jule- eller nyttårsmiddagen, bør du kjenne din besøkelsestid og etterspørre produktet i din nærmeste Meny- eller Ultra-butikk. De ferske julekalkunene blir å finne i butikkdisken fra uke 50.

-Meny og Ultra er meget godt fornøyd med å kunne tilby Homlagarden sine premiumprodukter til våre kunder, avslutter Ravneberg i NorgesGruppen.

Trenger du en spenstig oppskrift på kalkun, sjekk oppskriften hos Ren Mat!


Les mer om Homlagarden her
.

Annonsører

Samarbeidspartnere