Hva smaker ditt arrangement?

10.04.2015
– Hvordan og hvorfor servere økologisk mat på arrangementer, i restauranter og innen storhusholdning. Det får du svar på 16.april.

Vi ønsker velkommen til gratis frokostseminar om hvordan og hvorfor du skal servere økologisk mat på større arrangementer. Målgruppen for arrangementet er arrangører innen kultur og idrett, storkjøkken og restauranter.

Økologisk mat gir merverdi

Stadig flere innen serveringsbransjen satser på økologisk mat og drikke. Ikke uten grunn. Økologisk mat har en merverdi og en rekke kvaliteter som mange etterspør.

Hvordan gå fram

Innen kultur- og idrettsbransjen har økologisk matservering blitt et kvalitetsstempel og er med på å sette preg på og gi et arrangement identitet. Som ny aktør kan det være vanskelig å vite hvordan du skal gå fram for å legge om til en mer økologisk servering. Hvor og hvordan starter du? Oikos – Økologisk Norge har laget en håndbok for økologisk og bærekraftig servering som vil presenteres sammen med lanseringen av en ny nettside. Håndboken og nettsiden skal gjøre det enklere for deg som arrangør å satse på økologisk mat og utnytte det potensialet som ligger i matserveringen.

Håndbok

Alle som kommer på frokostseminaret får håndboken gratis. I ettertid kan den bestilles via oikos.no mot betaling.

Debio-godkjenning

Det er viktig å fortelle gjestene at man serverer økologisk mat og hvorfor man har valgt en slik matprofil. En Debio-godkjenning er gjestenes garanti for at maten er økologisk. Vi ønsker at flere tar i bruk Debios serveringsmerker og ser verdien i å sertifisere seg til gull, sølv eller bronse. Debio vil gi en innføring i hvorfor og hvordan skaffe seg en slik sertifisering.

Program

08.00-08.30: Servering av økologisk frokost
08.30-08.50: Presentasjon av Håndbok for økologisk og bærekraftig servering på arrangement og nettsiden arrangementsmat.no, ved Kari Tande-Nilsen i Oikos – Økologisk Norge
08.50-09.10: Økologisk mat på Pstereofestivalen, ved festivalsjef Nils Heldal
09.10-09.25: Debios serveringsmerker og presentasjon av Håndbok for bærekraftige menyer i storhusholdninger, ved Marte von Krogh, Debio Info
09.25-10.00: God mat - våg å velge det beste, ved Margit Vea, matkursutvikler og daglig leder i Margit Vea AS
10.00-10.10: Kort presentasjon av økologiske aktører og varer
10.10-10.30: Spørsmål og diskusjon

Når: 16.april kl.08.00-10.30
Hvor:
Kulturhuset, Youngstorget i Oslo
Arrangører: Oikos, Debio og ØQ

Obs! Begrensede plasser. Påmelding til: idabdsolum@oikos.no eller helene@debio.no

Annonsører

Samarbeidspartnere