Hvorfor ikke bare bestille en pall med økologisk brød?

26.10.2010
Hva gjør du når du skal ha tak i økologisk brød? Jeg går stort sett på Godt Brød i Oslo og handler der, når jeg er i Molde har jeg derimot ofte problem med å finne økologisk brød jeg er fornøyd med. Men nå kan det bli forandring. Jeg har møtt styremedlem i Bondelaget i Møre og Romsdal, Anne Katrine Jensen, hun har løst problemet.

Ann Katrine Jensen bor i Gjemnes og finner ikke økologisk brød i butikkene der.  Damen har smakt brød fra Sunt og Godt i Skotselv i Buskerud og vet at der bakes det med spira korn. Det er et stykke fra Gjemnes i Møre og Romsdal til Buskerud.  Men hun lar seg ikke stoppe. De kunne ikke sende noen få brød fra Sunt og Godt. Så hun har bestilt en pall med økobrød, det er 324 brød. Det går med to brød om dagen og snart bestiller hun en pall til.

 

Det trengs ikke så mange stort tenkende tillitsvalgte i Bondelaget med smak for økomat, før det slår ut på øko-handelsstatistikken!

Vil du se noen som kjører rundt med traktor med en pall med økobrød, da er det bare å legge inn Gjemnes på GPS og ta en tur.  Ta med pålegg!

 

 Saken over er laget av Reidar Andestad, reidar@oikos.no

I mange butikker finner du økologisk brød fra Sunt og Godt, her er Speltbrødet - bakt på spiret korn. Bildet: Sunt og Godt 

Hvorfor spiret korn i brødbakingen?

 Spiring er en urgammel vitenskap, men forholdsvis ny i den vestlige verden. Det har gått flere tusen år fra det først ble nevnt i kinesiske skrifter til det dukket opp i europeisk litteratur. Selv om flere folkeslag har hatt spirer som en fast del av sitt kosthold lenge, har de hos oss vært glemt inntil ganske nylig.

 

Når du fordøyer maten, blir bare en del av mineralene i uspiret korn tatt opp i kroppen. For å frigjøre disse mineralene, lar vi kornet spire før baking. På den måten klarer kroppen å ta opp mer av næringsstoffene i brødet. Samtidig gir spiret korn en basisk reaksjon i kroppen, mens uspiret korn fører til en syrereaksjon.

 

Vi lar brødene utvikle seg og heve ferdig før vi steker dem. Etter stek avkjøler vi brødene før vi kutter i skiver og pakker i poser. Deretter fryses brødene ved meget lav temperatur, etter tining fremstår brødene som nybakt.

 Informasjonen om spiret korn er fra suntgodt.com

Annonsører

Samarbeidspartnere