I love Eco løfter økosalget hos ICA i Sverige

25.01.2012
ICAs suksess med salg av økologisk mat fortsetter. ICA nådde alene 2 milliard i økologisk omsetning og hadde en økning på 4,3 prosent i 2011. Største suksess har vært ICAs vareserie I lovet Eco som i 2011 økte med 23 prosent fra 2010.

Økologiske varemerker er viktige også i Norge

- Også i Norge ser vi at økologiske egenmerker som Änglamark hos Coop, Go Eco hos Norgesgruppen og I Love Eco hos ICA stadig blir viktigere for den økologiske omsetningen, sier markedssjef i Oikos - Økologisk Norge, Kristina Alnes.  De blir også ekstra godt synlige i butikkene med både Ø-merket og dagligvarekjendenes økovaremerke og profil. Hun syns det er særlig interessant at ICA i Sverige nå har økt salget av økologiske kjøttprodukter. 

 

ICA fornøyd med I love Eco veksten

- Vi ser at våre økologiske produkter har en sterk posisjon i markedet og det er spesielt morsomt at vår egen merkevare ICA I love Eco vise en slik god utvikling. Økologisk mat har blitt en naturlig del av kundenes handlemønster. Selv om økningen av det økologiske ikke er så stor nå som tre, fire år siden, men det er fortsatt en klar trend oppover, sier Mary Smith, miljøsjef i ICA Sverige.

 

1100 ulike økologiske produkter

Totalt finnes det i dag ca 1100 økologiske produkter i ICAs sentrale sortiment. ICA-butikkene kjøper mesteparten av sitt utvalg fra ICA Sverige AB, men også av andre, inkludert lokale leverandører.

Som tidligere år utgjør meieriprodukter for den største omsetningen. Sterk gevinster er også i kategorien av kjøtt, hvor både biff og skinke har solgt veldig bra.

 

Flere nye økolprodukter i 2011

I 2011 utvidet vi sortimentet, blant annet på supper og buljonger, matoljer og barnemat, noe som vi ser har styrket oss på markedet. For Ica blir sortimentsutvikling også fremover en måte å møte den økte etterspørselen på økologiske produkter, sier Maria Smith i en pressemelding.

 

Hva selges de mest av?

Disse varene selges det mest av innen økologisk mat hos ICA i Sverige i 2011:
1. melk
2. fløte og yoghurt naturell
3. kaffe
4. egg
5. barnemat

 

Annonsører

Samarbeidspartnere