ICA Sverige selger økomat for 2 milliarder

08.02.2011
I 2010 fikk de svenske Ica-butikkene et økosalg fra kjedens sentrale sortiment på nærmere to milliarder kroner, en økning på 5,2 prosent fra 2009. – Dette er imponerende,sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge. -Det betyr at ICA i Sverige alene selger dobbelt så mye som økomsetningen i Norge. Det finnes en rekke produkter i serien I love Eco også i Norge, som også ofte er prisgunstige for forbrukerne. Alnes viser særlig til matoljer og flere tørrvarer, som pasta og frokostblanding.

-Salget i 2010 vitner om at det økologiske sortimentet har tatt en stabil posisjon på markedet. Totalt sett tar ICAs økologiske sortiment andeler av totalsalget, dels som følge av nylanseringer i 2010, og dels på grunn av stigende interesse for økologiske produkter, sier miljøsjef Maria Smith i ICA Sverige i en pressemelding.

 

Økologiske produkter som har størst salgsøkning  i 2010  

 

Ferske krydder (+230 %)
Te (+60%) 
Barnemat (+47 %)
Gryn (+19%)
Snacks (+15%)
Fil (kulturmelk) og naturell yoghurt (+12%)

Økologiske bestselgere i ICA 2010  

 

1. Melk. 2. Fil (kulturmelk) og naturell yoghurt. 3. Egg. 4. Kaffe. 5. Barnemat.

Totalt er det mer enn 1 100 økologiske produkter i Icas sentrale sortiment. - Den positive utviklingen innen de mer nisjeprega varegruppene befester bildet av at økologisk har kommet for å bli. I ICA kommer vi til å fortsette med å utvikle sortimentet innom både bredere og smalere kategorier, fortsetter Maria Smith i ICA Sverige.

ICAs eget økologiske sortiment har blitt tatt godt imot av kundene og har tatt markedsandeler fra øvrig økologisk vareutvalg. ICA-butikkene kjøper størstedelen av sitt sortiment fra ICA Sverige AB, men også fra andre lokale leverandører, forteller ICA i sin pressemelding.

Annonsører

Samarbeidspartnere