Innovative økobønder!

30.06.2014
Det finnes noen bønder som ikke er fornøyde med å bare drive slik deres forgjengere gjorde, men gjerne vil drive med ekstra godt håndverk og gjøre noe nytt.

Eksempler på best praksis

Blant økologiske bønder finnes det ofte mange slike, vår søsterorganisasjon i Danmark har laget en rekke artikler og videoer om disse hverdagsheltene. En økobonde vil lære oss å nyte geitekjøtt, en annen er nasjonal mester i høyproduksjon og vil gjerne utfordre gjeldende praksis. Tre andre bønder resirkulerer lyng, en annen gruppe på tre viser fram sine ulike maskiner i kampen mot ugress. Det er også flere som har valgt å utvikle sin egen merkevare, både for egg og kjøtt.

La deg inspirere

Økologisk Landsforening har laget flere videoer og skrevet mer inngående artikler om de flott økobøndene. Se kortfilmer og les artikler her.

Også i Norge

Økoku Kjerringøy Gård Kjerringøy Markens grøde

Det ble gjort noe lignende i Norge i 2012, men med fokus på lokalmat. Omfanget er mindre og det er både konvensjonelle og økologiske gårder som vises fram. Prosjektet ble gjennomført som et mobiliseringsprosjekt av Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke, med støtte fra Innovasjon Norge. Film nr 3 "Markens grøde" og nr. 5 "Steingammalt mel" er fra økoprodusenter, du finner videoene på smakenavlokalmat.no

Les mer om prosjektet "Smaken av lokalmat" her.

Holli Mølle Trygve Nesje økomel Holli Mølle

Annonsører

Samarbeidspartnere