Ja til bønder i byen!

03.07.2015
Raymond Johansen er byrådslederkandidat for Arbeiderpartiet (AP) i Oslo. Han vil ha flere bønder og skolehager, og mer økologisk og lokal matproduksjon i Oslo, skriver han i gjesteblogg på landbruk.no

Johansen har tidligere i år nevnt i et intervju i VG at han leser Ren Mat. Til Dagsavisen sier han at han er veldig opptatt av å styrke tilgjengeligheten til økologisk mat. Blant annet derfor nedsatte han en ekspertgruppe i vår, der Maiken Pollestad Sele, seniorrådgiver i Oikos Økologisk Norge, deltok. Gruppen ga Johansen anbefalinger for å gjøre Oslo til en grønnere by. Som del av rådene ble det lagt inn at det bør satses mer på skolehager, slik at barn får lære om hvor maten kommer fra og at kommunen bruker sin innkjøpsmakt til å kjøpe mer økologisk mat.

I denne runden legger Johansen blant annet vekt på nettopp grønn innkjøpsmakt. Han skriver:

"Å legge til rette for urbant landbruk og økologisk mat handler ikke bare om muligheten til å dyrke selv. Det handler også om å bidra til at lokal matproduksjon er økonomisk bærekraftig, og sørge for bedre tilgang til økologiske varer. Vi lar oss inspirere av København, hovedstaden der sosialdemokratene har styrt i over hundre år. I løpet av 2015 skal 90 prosent av all mat som serveres til blant annet i eldre omsorgen og til barnehagebarn være økologisk.

Oslo kommune har som innkjøper stor forbrukermakt. Jeg ønsker at kommunen skal stille krav til at en viss andel av maten som lages og serveres i kommunes institusjoner og kantiner skal være økologisk eller kortreist".

Les hele bloggposten hos Norsk Landbrukssamvirke her.

Foto: Oslo Arbeiderparti

Annonsører

Samarbeidspartnere