Jakob's brød- økobaker i Stavanger

31.05.2010
Matbyen Stavanger kan smykke seg med eget økologisk bakeri. Alt som kommer fra baker Jakob Jørgen Silas Philipsen i bakeriet på Storhaug er økologisk. Bakeriet har blant annet 12 ulike sorter økologisk brød, skriver Rogaland Avis. I tillegg kommer en rekke andre produkter som croissanter og muffins.
Rogalendingen på Oikos - Økologisk Norge sitt kontor, Maiken Pollestad Sele, er begeistret for dette tilbudet i Stavanger og benytter seg alltid av muligheten til å kjøpe bakevarer fra Jakob's når hun er "hjemme". Fra før har Stavanger flere spisteder som serverer økologisk mat. Onsdag kåres beste økobutikk i byen.

Dette  er fra Vaagen i Stavanger, Jakob's bakeri finner du på Storhaug.  Bilde: Wikipedia

 

Stavanger med to økologiske bakerier

 I Haugesundsgata på Storhaug finnes ett av byens to økologiske bakerier.  Jakob's brød heter bakeriet som holder hus like overfor Statoil-stasjonen i Haugesundsgata.

Jakob Jørgen Silas Philipsen heter bakeren og innehaveren av bakeriet. Philipsen holdt tidligere til på Ullandhaug Økologiske Gård, hvor han etablerte seg i 2002. I juli i fjor flyttet han inn i lokalene i Haugesundsgata og helt nylig åpnet han for første gang et bakeriutsalg i tilknytning til bakeriet, sier Philipsen til Rogaland Avis.

Godt Brød har også bakeri på Einganes og utsalg i Sølvberget i Stavanger.

 

Gradvis oppbygging

- Jeg har bygget det gradvis opp,  det finnes ingen investorer eller kreditt i banken. Det har kostet både i form av nattesøvn, økonomi og mangel på ferie.

Absolutt alt som produseres hos Philipsen er økologisk enten det er snakk om croissanter, muffins og ikke minst brød.

 

Hvorfor må det være økologisk?

- Det handler om å ta vare på natur og miljø, samt å gi kroppen god næring. På sett og vis blir det til det beste for jorden og til det beste for våre neste, sier Philipsen til Rogaland Avis.

 

Her kan lese hele artikkelen i Rogaland Avis med en rekke bilder fra bakeriet.

 

Kåring av beste økobutikk i Stavanger

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges' AKTIV ØKO forbrukerkampanje og er i Stavanger arrangert i samarbeid med Økoløft-prosjektet i Stavanger kommune og Oikos regionlag Oikos Rogaland. - Hensikten med kåringen er å gjøre bevisste forbrukere oppmerksomme på hvilken butikk i deres nærområde som har det beste økoutvalget, slik at de legger sin neste handletur dit, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos.
Kåringen i Stavanger er den første i rekken av kåringer. - I løpet av kampanjeperioden vil kommuner over hele landet få sin beste økobutikk kåret, sier Kristina Alnes. Hun har som mål å få kåret den beste butikken i 20 kommuner i løpet av kampanjeperioden.

 

 
I Stavanger skal det kåres den beste økobutikken, basert på utvalg. Det skal også kåres den "beste blant de store", der vi har sett på fullsortimentsbutikker i de store dagligvarekjedene i Stavanger. - Vi har valgt å legge til denne ekstra utmerkelsen for å vise hva den beste av de store dagligvarekjedene i kommunen får til på økologi, sier Kristina Alnes. - Mange bevisste forbrukere handler hos de store dagligvarekjedene, og et tiltak med relativt lav terskel for slike ansvarlige forbrukere, er å bytte til den beste økobutikken blant disse fullsortimentsbutikkene.
Vinnerbutikkene blir annonsert på konferansen "Økomat på alles fat", som holdes på Måltidets Hus 2. juni.

Annonsører

Samarbeidspartnere