Kandidat til Årets Meitemark?

01.02.2017
Kjenner du noen som helhjertet går inn for å fremme meitemarkens trivsel og utbredelse? Styret i Oikos – Økologisk Norge etterlyser nå gode kandidater til Årets Meitemark 2017. Vinneren får retten til å kalle seg "Hedersmeitemark".

Siden den første prisen ble utdelt i 1992 til Vidar-Rune Synnevåg, har 8 kvinner og 21 menn fått æren av å kunne smykke seg med tittelen Hedersmeitemark. Vidar-Rune Synnevåg er i dag primus motor for Hardangerakademiet i Jondalen. Han lever fortsatt i høyeste grad opp til prisen.

Årets Meitemark har alltid blitt tildelt personer, bortsett fra i 1997 da vinnerene var Rørosmeieriet og Nord-Østerdalen Økologisk Landbrukslag. Rørosmeieriet var da fortsatt et TINE-meieri, men har siden etableringen som frittstående meieri den 5. januar 2001, svingt seg opp til å bli landets ledende økologiske meieri. Vi kan dermed si at prisutdelingen viste seg å være svært fortjent og ikke minst forutseende!
NØØL har ikke hatt den samme utviklingen, men skriver nå på sin hjemmeside på oikos.no: "Etter ein periode med lite aktivitet er laget våren 2015 igjen på gang med nye initiativ. Følg med på lagets facebook-side for oppdatert informasjon". Bravo!

Enkeltpersoner har fått prisen 16 ganger og 8 ganger har den blitt delt mellom to, da ofte ektepar -men ikke alltid. Årets pris er den 26. i rekken

Frist for nominering er 1. mars
I nominasjonen må det gis en utførlig begrunnelse for hvorfor foreslått kandidat vil være en verdig mottaker av hedersprisen. Uten å legge noen føringer, tillater vi oss å minne om fordelingen av tidligere priser mellom kvinner og menn. Styret i Oikos – Økologisk Norge, med forholdstall 4:3, vurderer foreslåtte kandidater og peker ut en verdig vinner.

Prisutdelingen finner sted på banketten på landsmøte i Fredrikstad 1. april. For at det ikke skal være noe tvil, garantere vi allerede nå at tildelingen av Årets Meitemark 2017 ikke blir en aprilspøk.


Forslag til kandidater sendes til Elin Rømo Grande innen 1. mars: elin@oikos.no


Se
listen over tidligere vinnere og les mer om kriterier for Årets Meitemark her

Lær mer om meitemarkens liv og virke her


Tekst: Jens Petter Homleid
Illustrasjon: Oikos – Økologisk Norge

Annonsører

Samarbeidspartnere