Kaster seg over ny Kremost fra Tine

10.09.2009
Det er ikke bare bare å dukke opp med et nytt økoprodukt på kontoret til Oikos. I løpet av sekunder kaster Oikos ansatte seg over Tines nye økoost og tester den ut med iver og grundighet.

Tine er nå ute med sin nye økologiske kremost med ramsløk.  Osten er fra Hardanger og er med spesialitetsmerke. Oikos bilde.

Funnet på ICA

Vi fant Tines nye kremost med Ramsløk i ICA på Grünerløkka Supermarked på tirsdag 08. september. Vi har ventet lenge på den.  Den nye Tineosten er fra Hardanger og er en godkjent spesialitet gjennom KSL Matmerk. Den inngår derfor i en liten gruppe produkter som både er økologisk godkjente og som har spesialitetsmerke.  En smak av økologiske Hardanger!

 

Her er osten før den ble spist opp. Oikos bilde

Hva finner vi i osten?

Like etter ankomst på kontoret står 5 personer og smaker og drøftet ostens kvaliteter.  Sjekker etiketten og finner et mikroskopisk Ø-merke.  Drøfter kritisk konsistensmidlene og holdbarhet. Her finner du A og B vitamin stoffer. Osten er selvsagt laget av pasteurisert melk og fløte og med 20% fett.  Vi lever ikke i Frankrike.

Fra før har Tine to andre økologiske kremoster.  Det er Naturell og det er Gressløk.  Ostene kommer i 200 g pakninger og den kan spises opp i løpet av 5 minutt om en vil og om en er mange nok osteelskere.

 

Hvordan vurderes osten?

Hva sier så Oikosstaben om den nye osten.  Jo, vi får svar, osten har mer smak og er friskere enn det to andre kremostene.  Mer ost. Noe løksmak. Absolutt godkjent.

Konsistensen virket litt bedre enn de kremostene og rømmepakningene vi har sett før, det betyr, om dette er regelen framover, at det er mindre fuktighet å helle ut av pakken før en kan starte å spise av innholdet.

Tine har kommet med en mild og god kremost som bør gli inn på frokostbordet hos mange.  Flere i Oikosstaben ønsker seg likevel en klarere løksmak, - så om det er rom for en liten justering i Hardanger så sier vi takk for det. 

 

Din vurdering

Hva er din vurdering.  Send er kjapp vurdering til info@oikos.no Så skal vi samle opp en del inntrykk før vi sender de over til Tine.

 

Nye økoprodukter fra Tine

I 2008 kom Tine med en rekke nye økologiske produkter.  I år har vi bare notert økologisk eplejuice i Sunniva serien, før Ramsløk osten nå dukket opp.  Kommer det økologisk fløte og brunost?

 

Bedring i vareutvalget hos ICA?

Hos ICA Supermarked på Grünerløkka var det faktisk bedre økovareutvalg enn på lenge.  Denne gangen med økolaks, Norgården spekepølse og Norgården mørbradbiff.  Oikos følger utviklingen i det økologiske vareutvalget i butikkene og kommer med oversikt på det framover. Ren Mat kommer med sin butikktest i neste nummer.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere