Kina blir mer økologisk

13.01.2009
Stor økning på produksjon og forbruk av økologisk mat i Kina. Kinesiske forbrukere er bekymret etter flere matgiftskandaler.

 

I Kina dyrkes 2,3 millioner hektar landbruksjord økologisk. På verdensplan er det kun Australia som overgår dette. Samtidig begynner flere og flere kinesere å spise økologisk, og salget av økologiske varer steg i løpet av en tiårig periode fra null til 59 millioner danske kroner.

 En av årsakene til at stadig flere velger økologisk er at det har vært flere matvareskandaler de seneste årene og forbrukerne har begynt å miste tilliten til konvensjonelle produkter. Det skriver den danske avisen Information.

Senest døde seks spedbarn av nyreproblemer og 294.000 ble syke av melk med stoffet melamin.

 

Link:

http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=2182

Annonsører

Samarbeidspartnere