Kistefestivalen – urban bondeidyll

25.06.2016
Festivalen for byfolk som vil oppleve bondeidyllen og bygdefolk som vil oppleve bylivet. 23.-26.juni arrangerer Kisteslekta fest på egen gård i Siljan, Telemark.

I mange år har slektsgården Kiste vært lokasjon for utallige låvefester når slektas ungdom har kommet hjem for sommeren. I 2014 bestemte Arne Martin, Fredrik og Andreas Kiste seg for at det var liv laga for Kistefestivalen. Med naturskjønne omgivelser og på tradisjonsrik grunn, var ønsket å forene by og bygd. Skal vi tro arrangørene blir det en magisk stemning på gården når plenen blir omgjort til utendørsscene med konserter i solnedgangen, mens låven fungerer som nattklubb og jordet blir til festivalcamp.

Gull og vilt
Som seg hør og bør på et slikt sted, har festivalen valgt en miljøvennlig profil. – Vi serverer blant annet selvfanga mat fra nærområdet. Rådyrpizza, bevergryte eller gjeddeburger er noe du som festivaldeltaker kan og bør smake på, sier Ida Sigurdsen, matansvarlig i Kistefestivalen. En vegansk pizza står også på menyen for de som ikke spiser kjøtt. – All mat som ikke er høsta, fisket eller skutt, er selvfølgelig økologisk. Det ønsker vi å forsikre publikum om, og vi er veldig stolte av å ha mottatt Debios valørmerke i gull for vår servering, sier Sigurdsen. Også økologisk vin og økologisk IPA fra Kolonihagen blir servert. Kravet til Debios valørmerke i gull er at mer enn 90% av all mat og drikke som serveres er økologisk.

Musikk for enhver smak
Musikkprofilen er i hovedsak to – lokale musikere som representerer nærmiljøet, og utenbygdsbaserte artister som representerer «bylivet». Musikksjangeren spenner over de fleste, og linupen blir satt opp etter stemning utover kvelden.

Kistefestivalen JR for hele familien
Nytt av året er Kistefestivalen JR som er en aktivitets- og musikkfestival for barn og voksne i alle aldre. Her kan familier boltre seg i aktiviteter som vannsklie, tursti, kanopadling, fisking, tur med hestevogn, kosing og fôring av geiter, bygging av insekthotell, bålkos, i tillegg til andre spennende aktiviteter som nærmiljøet i Siljan har å by på. Det blir servert økologisk og kortreist mat i forskjellige farger og fasonger, til glede og nytelse for både små og store ganer.

Les mer om festivalen og se programmet her.
Reportasje fra festivalen i TA her

Oikos gratulerer Kistefestivalen med Debios valørmerke i gull og ønsker lykke til med et strålende arrangement!


Tekst: Kari Tande-Nilsen
Foto: Kistefestivalen

Annonsører

Samarbeidspartnere