Kjendiser fronter økologisk hudkrem

23.08.2009
Dr. Hauschka Rose Day Cream gjør det sterkt blant de vakreste. - Denne økologiske kremen er en favoritt blant flere store stjerner, som Madonna og Jennifer Aniston. Gwyneth Paltrow bruker den på grunn av de naturlige oljene og kremens forskjønnende egenskaper.

Dette er Gwyneth Paltrow med økologisk hudkrem - bilde fra Wikipedia

 

Det er MinMote som kommer med denne informasjonen og mye annet. Følg denne linken.

 

 Mer om Dr Hauschas produkter

http://www.drhauschka.co.uk/home

 

Hvordan finne frem i kosmetikkjungelen?

Er du opptatt av din egen helse og naturen rundt deg, er det lurt å tenke på hva slags kosmetikk du bruker. Det finnes ikke mange produkter som kan kalles økologiske innenfor kosmetikk. Noen veldig få er godkjente av det norske kontrollorganet Debio, og har Ø-merket på emballasjen, som er det samme som på mat. Andre bruker økologiske ingredienser i ulik grad og kalles gjerne "Naturkosmetik", som er en tysk ordning.

 

 

Huden er vårt største pusteorgan og det vi vasker og smører oss med har stor betydning. 3 viktige råd er:

 

1) bruk så lite som mulig

 

2) uten parfyme

 

3) økologisk kosmetikk og naturkosmetikk er mye bedre enn konvensjonell kosmetikk fordi listen over tillatte ingredienser er sterkt begrenset. For eksempel er parabener ikke tillatt.

 

 

 Naturkosmetikk

De fleste av produktene selges i helsekostbutikker, men ikke alle produktene som selges i helsekost er økologiske eller "Naturkosmetik" og kan inneholde syntetiske og skadelige ingredienser. Mange kan reagere på eteriske oljer som er naturlige men likevel allergiframkallende. Mye av det som er "Naturkosmetik" inneholder eteriske oljer som kan være allergifremkallende.  En liste over de 26 mest allergiframkallende duftstoffene finnes hos Mattilsynet. 

 

Les mer på Oikos siden:

 

Annonsører

Samarbeidspartnere