Kjenner du noen som fortjener Matprisen?

23.08.2016
Nominasjonsslusene til noen av de gjeveste prisene i øko-Norge er åpnet! Kjenner du noen som fortjener å bli nominert? ØQ – økologisk mat i storhusholdningerog DebioInfo venter på nominasjoner fra deg. Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Matprisen ble etablert i 2014, og går av stabelen for tredje gang i november 2016. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk mat. Og ikke minst de som serverer en bærekraftig meny.

Her kan du nominere!

Følgende priser skal deles ut:

1. MATPRISEN

En hyllest til ildsjelen eller aktøren som inspirer og bidrar til en bærekraftig matfremtid

Kriterier for Matprisen

  • Har modige og sterke meninger og handlinger
  • Deler sine egne erfaringer
  • Formidler positivt om økologisk matproduksjon
  • Oppfordrer til samarbeid og åpenhet
  • Har etterlatt seg et solid fotavtrykk i året som gikk

2. ÅRETS KJØKKEN

En hyllest til kjøkkenet som jobber for en bærekraftig meny

Kriterier for Årets kjøkken

  • Velger helst råvarer fra nordisk sesong
  • Jobber for å redusere svinn
  • Velger helst økologiske råvarer
  • Har hovedvekt av grønnsaker, belgvekster og korn på menyen
  • I tillegg skal de som jobber på kjøkkenet være stolte over den jobben de gjør

3. KOKKEN OG BONDEN

En hyllest til bonden som har dialog og selger til kokker, restauranter og storhusholdninger

Kriterier for Kokken og bonden

  • Bonden er en god og stolt formidler av arbeidet på gården
  • Utøver god økologisk agronomi
  • Selger og leverer råvarer til restauranter eller andre kjøkken
  • Bonden ønsker og jobber for brobygging mellom ulike produksjonsmetoder

4. UTFORDRERPRISEN

En oppfordring til en markedsaktør som trenger en utfordring om å øke fokuset på økologisk mat og drikke

Kriterier utfordrerprisen

  • En aktør hvor en endring i fokus på bærekraft har stor påvirkning på miljøet rundt
  • En aktør som har et stort forbedringspotensial i sitt mat- og drikketilbud
  • En aktør hvor det å dreie i en mer bærekraftig retning ikke nødvendig vis er hverken vanskelig eller dyrt

5. DEBIOPRISEN

En hyllest til kjøkkenet som benytter seg av et av Debios valørmerker

Kriterier for Debioprisen

  • Synliggjør Debios valørmerke i bronse, sølv eller gull i kommunikasjon og markedsføring
  • Jobber etter konseptet «En bærekraftig meny»

6. ÅRETS FORMIDLER

En hyllest til en aktør, en person, eller organisasjon som bidrar til å øke kunnskapsnivået om mat og landbruk

Kriterier for Årets formidler

  • Bidrar med kunnskap og inspirasjon som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg
  • Formidler historier om maten og matproduksjonen fremragende
  • Bidrar til å formidle forskning på mat og matproduksjon

Les mer om jury, prisene og historiene fra tidligere år her!

Annonsører

Samarbeidspartnere