Kjøp økologisk sminke

21.09.2009
Grønn kosmetikk er trendy. Men er det noen vits å bruke miljøvennlige produkter? Stort oppslag i Det Nye om økologisk kosmetikk.

Kjøp av økologisk kosmetikk er i vinden som aldri før. Det Nyes eksperter gir fullstendige oversikten over hva økologisk kosmetikk er, hvorfor du bør kjøpe det og om det faktisk er bra for deg.

Hvorfor bør jeg velge økologisk kosmetikk?

- Økologiske produkter er best for helsen, miljøet og dyrene. For de fleste er den helsemessige gevinsten den største motivasjonen. Økologisk går ikke på bekostning av kvalitet, tvert imot, sier Ingunn Mathisen i nettbutikken Green Spirit.

 

- For de fleste handler det om å unngå tilsetningsstoffer som parabener og ftalater, siden de kan være hormonforstyrrende og kreftfremkallende. Det tar svært lang tid før man ser langtidsvirkningene av disse stoffene. Stoffer som alene er ufarlige i små doser, kan være svært giftige i kombinasjon med andre stoffer som også er ufarlige i små doser, mener Kersti Mathiassen i Oikos.

 

Teksten over er klipp fra den brede artikkel i Det Nye.


Det Nye bruker følgende eksperter:

Tove Granaas: Daglig leder av Grønn hverdag, Norges største nettverk av og for miljøbevisste forbrukere.Kersti Mathiassen: Markedssjef i Oikos, fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk.Ingunn Mathisen: Daglig leder og gründer av den økologiske nettbutikken Green Spirit.Kjersti Johansen: Nordisk fagsjef i Dermanor, leverandør av hudpleieprodukter til salonger og spa.

 

Saken i Det Nye er skrevet av: Irene Bergwitz-Larsen.

 

Her er link til hele saken hos nettstedet klikk.no

 

Her finner du mer om økologisk sminke å Oikos-siden.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere