Klær eller kosmetikk til jul? Kjøp økologisk og fairtrade!

17.12.2010
- Det finnes mye bedre utvalg av økologiske klær, interiørtekstiler og kosmetikk enn de fleste er klar over, sier rådgiver i Oikos -Økologisk Norge, Maiken Pollestad Sele. - Se på våre lister på www.oikos.no under økotekstiler og økologisk kosmetikk.

Jo Abildgaard i undertøy fra Pants to Poverty og morgenkåpe fra Gossypium - alt både økologisk og fairtrade, fra butikken Friends Fair Trade i Oslo. I bakgrunnen Linn Louise Valstad i samme "antrekk". Bildet er fra ØkoMoteShow på Nasjonal Økokonferanse i regi av Statens Landbruksforvaltning og Landbruks- og matdepartementet. Foto: Adam Stirling.

God Jul på alle måter

 

For å skape god jul på alle måter og kunne feire med god samvittighet, er produkter som er økologiske og fairtrade de beste alternativene, sier rådgiver i Oikos- Økologisk Norge, Maiken Pollestad Sele. - Vi har informert godt om hva som finnes av økologisk julemat, og selv om vi ikke ønsker å oppfordre til høyt forbruk, er det viktig at de som har tenkt å kjøpe tekstiler eller kosmetikk vet om at det finnes ganske mye å velge mellom som er økologisk og/eller fairtrade.

 

Vi holder oversikt for deg

Det er mange ulike merkeordninger og sertifiseringer som florerer på markedet, jeg har full forståelse for at det er vanskelig å holde seg orientert, sier Sele. - Derfor gjør vi vårt beste for å holde dere oppdaterte på hva som finnes av gode alternativer, slik at man skal slippe å måtte være både detektiv og forsker for å kunne gjøre de gode valgene, forklarer Sele.

 

Oversikt over:

- Økotekstiler - klær, sengetøy, håndklær, kjøkkenhåndklær mm. finner du her

- Økologisk kosmetikk - såper, shampo, balsam, deodorant, sminke mm. finner du her

Bodylotion fra Urtekram

Danske Urtekram har mange gode, økologiske kosmetikkprodukter som kan kjøpes i helsekostbutikker. Foto: Urtekram.

 

Godt for alle - kjøp sertifiserte produkter

Maiken er særlig opptatt av at produktene vi kjøper skal være produsert på en måte som ikke medfører verken miljø- eller helseproblemer for noen. - Produksjonen bør være sertifisert av Debio, Svanemerket, GOTS eller Fairtrade, da er man sikrest mulig, sier hun.

 

-Jeg regner med at flere enn meg gjerne vil kjøpe produkter som er bra for alle, da tenker jeg både på de menneskene som har produsert varene, de som håndterer dem og de som skal bruke dem. - Hensyn til mennesker gjennom hele verdikjeden og selvsagt til miljøet som vi alle skal leve i, uansett hvor på kloden det måtte være. - God Jul med god samvittighet!

 

En oversikt over merker og begrepsbruk finner du her

Ny sak om temaet hos hjem.no


Annonsører

Samarbeidspartnere