Klart for ØKOUKA flere steder i landet

17.09.2015
I to uker framover blir det ØKOUKA både her og der. Bli med på spennende seminarer og debatter, delta på lærerike kurs og sosialt samvær med fantastiske smaker. La deg gjerne friste!

I morgen fredag 19.september starter ØKOUKA Sør-Trøndelag. Raskt etter kommer Nord-Trøndelag, Oslo, Drammen, Bergen og Rogaland, fra søndag av og i to uker framover!

Mange folk og lag er med
Oikos - Økologisk Norge er koordinator for ØKOUKA. Våre lag i flere fylker og byer er enten koordinator/hovedarrangør, eller medarrangør. Det er en fantastisk innsats som legge ned for å planlegge og gjennomføre over 100 ulike arrangementer.

For å nå ut til et bredt publikum arrangeres ØKOUKA i Oslo i samarbeid mellom 12 ulike aktører: Biologisk-dynamisk Forening, Bondens Marked, Bygdø Kongsgård, Bybi, Debio/DebioInfo, Food Studio, Geitmyra matkultursenter for barn, MAJOBO, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og Oikos - Økologisk Norge. I de andre delene av landet er det også en rekke aktører involvert.

Kunnskap og matglede for videre utvikling - bli med
Alexandra Devik i Oikos er prosjektkoordinator, hun framhever at ØKOUKA er viktig fordi bredden av arrangementer bidrar til økt forståelse i hele verdikjeden for mat – mellom  bonde, grossist, butikk, HoReCa og forbruker.  - Det bør være noe for enhver smak med så mange arrangementer å velge mellom, mener Devik.

Helt siden Oikos ble dannet i år 2000 har det vært vårt mål å bidra til god dialog i hele verdikjeden, derfor er vi en medlemsorganisasjon for alle med interesse for økologisk mat og landbruk. Økt kunnskap om økologisk mat er viktig for videre utvikling, både i produksjon og omsetning.

Vil du også bli med og dermed gi oss mer tyngde? Meld deg gjerne inn her til kampanjepris under ØKOUKA Oslo 20.-27.sept. (gjelder for alle i hele landet).

Har du lyst til å være frivillig under ØKOUKA i Oslo? Ta kontakt snarest med Eva, og les mer på ØKOUKAs facebookside

Frokost_Åpning ØKOUKA

Her er noen av arrangementene vi vil framheve:

Åpning av ØKOUKA Oslo foregår på Mathallen og hele Oslos befolkning inviteres til en knallstart på uka – nydelig frokost og fine innlegg.

Tid: mandag 21.09.15, kl. 8.00
Sted: Mathallen Oslo
Arrangør: ØKOUKA
Mer info

Økologifagdagen på Ås i regi av Nofima. Dette er en fagdag med lang tradisjon, som har blitt arrangert i mange år. Kunnskapsformidling, erfaringsutveksling og motivasjon er målet med dagen og blant andre vår daglige leder Regine Andersen bidrar med innlegg i diskusjonen om hvordan vi skal nå målet om 15 % økologisk landbruk og forbruk i Norge innen 2020.

Tid: tirsdag 22.09.15, 10.00-16.00
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Arrangør: Nofima AS
Mer info/påmelding

Jord – den viktigste ressursen for framtidas jordbruk
Produsent-/fagseminar om hvordan vi kan bedre kvaliteten på matjorda. God jordstruktur er avgjørende for å få gode avlinger og ikke minst for å ta vare på jorda. Men hvordan skal vi få dette til i praksis i både jordbruk og hagebruk?

Tid: onsdag 23.09.15, kl. 9.30-15.00
Sted: Skolestua på Bygdø Kongsgård
Arrangører: Norges Bondelag, Oikos-Økologisk Norge og VitalAnalyse


Bedre mat; bedre samfunn
Inspirasjonskveld! Det er deilig å være norsk i Danmark, spesielt når man kan fråtse i sesongbasert, nordisk og økologisk mat – på restauranter, kafeer, i butikker og ikke minst i offentlige kantiner. Men det er ikke bare i Danmark det skjer, her i landet har vi også gode eksempler – kom og hør og la deg inspirere av både dansker og nordmenn som står på for økologisk servering. Konferansierer for kvelden er Elizabeth Brockfield fra ØQ og Regine Andersen fra Oikos.

Tid: torsdag 24.09.15, kl. 17.00 – 20.00
Sted: Eldorado
Arrangør: ØKOUKA
mer info på Facebook

Tore Jardar og Michelle Skjønsholt WirgenesFramtidens bønder
Natur og Ungdom og Oikos – Økologisk Norge setter fokus på de forskjellige måtene man kan ende opp i landbruket på, for man kan være bonde på mange måter! Vi inviterer til en kveld med korte foredrag fra flere ulike økobønder. Mathallen har utvidet sitt sortiment med økologiske drikkevarer og selger økologisk snacks for anledningen. Etter arrangementet håper vi så mange som mulig blir igjen på Mathallen som holder åpent utover kvelden. Konferansier: Stina Mehus, økologisk bonde og tillitsvalgt i Norges Bondelag

Tid: fredag 25.09.15, kl.19.00
Sted: Mathallen Oslo
Arrangører: Oikos - Økologisk Norge og Natur & Ungdom
Mer info på Facebook

Økologisk Bondens marked
En kjempefin anledning til å handle inn masse godt! Oikos er også tilstede med stand og mengder av Ren Mat! Kom og hils på oss!

Tid: lørdag 26.09.15, kl.10-16.00
Sted: Birkelunden på Grünerløkka
Arrangør: Bondens marked Oslo i samarbeid med Biologisk-dynamisk Forening


Foto Caroline Omlid

Bygdefest

Den ultimate avrundingen av en flott uke skjer på Bygdø Kongsgård! ØKOUKA dekker langbordet og inviterer til låvefest. Kvelden baseres på de flotte ressursene vi har rundt oss – råvarer, kunnskap om økologi og ikke minst de ærverdige omgivelsene på Kongsgården. Bondelagskokken Karla Siverts sammen med sitt team står for fem retters menyen.

Tid: 26.09.15, kl.16.00-22.00
Sted: Bygdø Kongsgård
Arrangør: ØKOUKA
NB! Påmelding, pris: 850 kr

ØKOUKA_mat

For fullt program for alle ØKOUKA-arrangementene, se ØKOUKA.no


Eller gå direkte dit du vil:

ØKOUKA Sør-Trøndelag
ØKOVEKA Nord-Trøndelag
ØKOVEKA Bergen
ØKOUKA Drammen
ØKOUKA Rogaland

Tekst: Maiken Pollestad Sele
Foto: Svein Gunnar Kjøde og Caroline Omlid

Annonsører

Samarbeidspartnere