Knallstart på aksjon usprøyta

07.10.2010
Aksjon usprøyta ble lansert for bare noen dager siden og har allerede fått mye oppmerksomhet! På vår facebook-gruppe er det nesten 400 som melder at de deltar på aksjonen. Oikos har fått mange positive tilbakemeldinger fra forbrukere og flere har allerede benyttet seg av tilbudet om å etterspørre varer elektronisk.

Det har også kommet reaksjoner på aksjonens vinkling. – Oppfordringen til å spise usprøyta grønt burde ikke oppfattes som en oppfordring til å la være å kjøpe konvensjonelle grønnsaker og frukt, sier Kristina Alnes markedssjef i Oikos – Økologisk Norge. Vi ønsker å skape en debatt om sprøytemiddelbruken i landbruket, men vil for all del ikke fraråde forbrukere å kjøpe frukt og grønt. Konvensjonell frukt og grønt er sunt og godt, men økologisk er enda bedre, sier Alnes.

Stor aktivitet på facebook

Aksjonen har nesten 400 deltagere etter kun to dager på facebook, og vi teller stadig. Det er også flere som har kommentert på aksjonen. " Dette er en god aksjon, som produsent av økovarer er det rimelig frustrerende å se hvor langsomt ting utvikler seg her i landet!" skriver en på facebookveggen. Det kan også se ut som noen konvensjonelle bønder vurderer å henge seg på, i går ble det kommentert  " Ferr dårle ver te sprøyting, så i dag e æ med!". 

 

Følg Aksjon usprøyta på facebook.

 

Ønsker redusert bruk av sprøytemidler og økt forbruk av frukt og grønt

Å redusere sprøytemiddelbruken er et mål for det konvensjonelle norske landbruket, dette kan vi lese i Handlingsplan for redusert risiko ved bruk av plantevernmidler (2010 - 2014). - Det er fint om aksjon usprøyta setter i gang en debatt om sprøytemiddelbruken i landbruket og engasjerer forbrukere til å stille spørsmålstegn ved nåværende praksis, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Det er imidlertid viktig å presisere at man bør kjøpe konvensjonelle varer dersom det ikke finnes økologiske der du handler -spis frukt og grønt uansett, og etterspør økologisk. sier Alnes.

Les Handlingsplan for redusert risiko ved bruk av plantevernmidler (2010 - 2014)

 

Etterlyser gode bilder av økogrønt!

Økologisk frukt og grønt trenger markedsføringshjelp. I forbindelse med Aksjon usprøyta etterlyser Oikos - Økologisk Norge bilder, malerier, filmsnutter eller annet kreativ arbeid med økologisk frukt & grønt som tema.

 

Send oss ditt bidrag og bli med i konkurransen om kokeboka " "Økologisk mat" av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley & Paul Løwe. Alle innsendte bidrag blir lagt ut på www.oikos.no

 

Send bidraget på epost til kristina@oikos.no eller Oikos - Økologisk Norge, Grensen 9b, 0159 Oslo sammen med en bekreftelse på at du eier kopirettigheten til verket for å delta i konkurransen.

Annonsører

Samarbeidspartnere