Kollen fornyer folkefesten!

13.03.2013
Nå skal Kollenbrølet tas tilbake. Men uten mat og drikke høres brølet ikke. Og i år serveres det opplevelser publikum neppe hadde forventet å få på et ski-arrangement.

Det er like før folkefesten i Kollen braker løs. Petter Northug, Marit Bjørgen, Anders Jacobsen og de andre stjernene er klare for World Cup i tradisjonsrike Holmenkollen. Arrangørene har tatt en rekke grep for å bringe den gode, gamle Kollen-stemningen tilbake.


– Billettprisene er halvert og vi forsøker å gi publikum en totalopplevelse. Konkurransen om folks tid er knallhard og vi må by på både god idrett og topp opplevelser sier Sverre K. Seeberg, styreleder i World Cup Nordisk.

På scenen skal musikere fra Valkyrien Allstars og Katzenjammer sørge for at publikum får rockefot med den nye Kollen-låta ”Kollenbrølet”. På matfronten vil den tradisjonelle kollen-pølsa og vaffelen få selskap av blant annet helgrillet pattegris og diekalvburger, kyllingwraps og lapskaus, alt laget av økologiske råvarer.

ØkodebutKari Tande Hansen foto Nadin Martinuzzi
Dette er første gang det serveres økologisk mat i Holmenkollen.

– Skiforeningen skal ha stor ros for å gå foran som et godt eksempel for å fremme økologisk mat. Regjeringen har som mål at økologisk forbruk og produksjon skal utgjøre 15 prosent innen 2020, og da må større aktører som Skiforeningen bidra, sier prosjektleder og ernæringsfysiolog i Oikos - Økologisk Norge, Kari Tande-Nilsen.

– Kollen-publikumet er kvalitetsbevisst, og vi tror de vil sette pris på å bli tilbudt kortreist, økologisk mat, sier Seeberg.

Utsøkt meny
Det er ikke snakk om å skifte ut den tradisjonelle serveringen, publikum får fremdeles også kjøpt pølse og vaffel i Kollen. Men kokk Bård Greni og Urban-Food har utviklet en meny som skiller seg fra andre idrettsarrangementer. Alt de serverer er laget fra grunnen av med økologiske råvarer.

– Det er på tide å gi Kollen-publikum matopplevelser som står i stil til det sportslige, sier Greni.

Kari Tande-Nilsen jobber mye med matservering på større arrangementer i Norge, og ser at de som lykkes har en tydelig, og gjerne miljøvennlig matprofil. – På arenaer hvor god folkehelse og sunne verdier fremmes gjennom idretten, er det viktig at det også gjenspeiles i matserveringen med næringsrik og sunn mat, sier Tande-Nilsen. – Det er viktig å tenke på helheten. Det er avgjørende for inntrykket publikum sitter igjen med etter arrangementet, legger hun til.

– Vi håper på store idrettsprestasjoner, og lover i år gode matopplevelser, smiler Greni.

Hovedbilde: De matbevisste kokkene i Urban-Food fra da magasinet Ren Mat skrev om dem i fjor sommer.
Bilde: Ernæringsfysiolog i Oikos - Økologisk Norge, Kari Tande-Nilsen.

Foto: Nadin Martinuzzi.

Annonsører

Samarbeidspartnere