Konkurrerer om økologisk korn

19.08.2009
Felleskjøpet, Norgesfôr og flere andre mindre møller konkurrerer om å få tilgang til det økologiske kornet. - I Oikos er vi glad for denne utviklingenen, ved at vi nå har flere tilbydere som konkurrerer om å få tilgang til de økologiske kornavlingene, sier daglig leder Reidar Andestad. Vi forventer en videre vekst i økologisk kornproduksjon fremover.

Mye økologisk korn lages i Vestfold 

Norges fôr i Vestfold hadde i 2008 totalt en kraftfôrproduksjon på 31 000 tonn, og derav var 4 300 tonn økokraftfôr. Til Bondebladet sier avdelingsleder Steinar Solum i Sande Mølle at de forventer en økologisk produksjon på nærmere 7 000 tonn.  Tre fjerdedeler av kraftfôret går til verpehøns og slaktekylling.

Sandmøller forventer i 2009 behov for 3 000 tonn økohvete, 1 000 tonn økobygg og 2 000 tonn økohavre. De har vært den største økologiske kraftfôr produsenten i Norge.

 

 

 

10-15 % bedre betalt for økologisk korn

Sande Mølle gir fullt økotillegg fra andre karensår. Tar en med tilskuddet til møllene betaler Norgesfôr og Felleskjøpet 10-15 % mer for økologisk korn enn for konvensjonelt.  Dette forutsetter at kvaliteten er god nok. Til Bondebladet sier Solum at han er imponert over kvaliteten på det økologiske kornet.  Det ser penere ut enn det konvensjonelle.  Det ser også ut som det er mindre soppangrep på det økologiske og han er spent på hva laboratorieundersøkelsene vil vise.

 

Forventer stor vekst i selvforsyningen av økologisk korn

Med den omleggingstakten vi ser i Vestfold og fylkene i nærheten forventes det en vekst fra dagens 50% til 60-70% når det gjelder selvforsyningsgraden for økologiskorn, sier Kjetil Gran Bergsholm, daglig leder i Norgesfôr Vestfold.

 

Dette er utdrag av en større oppslag i Bondebladet 13.august 2009 laget av Tor Jostein Sørlie. Se artikkelen.

 

Hva er kornprisene?

Se informasjonen på Norgesfôrs hemmeside

Annonsører

Samarbeidspartnere