Kristina Alnes ny markedssjef i Oikos

03.12.2009
Kristina Alnes går fra konsulentselskapet Ernst & Young til Oikos. På grunn av sine analytiske evner, faglig bakgrunn og engasjement har Kristina Alnes vunnet i konkurransen om å bli ny markedssjef i Oikos. Oikos fikk 36 søkere, de fleste med tung økonomisk eller markedsutdanning og praksis. Kristina starter opp 4.januar og vil overlappe en periode med dagens markedssjef Kersti Mathiassen.

Dette er den nye markedssjefen i Oikos, Kristina Alnes, som skal fordoble den økologiske omsetningen i Norge i løpet av 3 år. Nå har hun sagt opp stillingen hos Ernst & Young og er klar i Oikos fra 4.januar.

 

 

 

 

Fordoble den økologiske omsetningen på 3 år

Oppdraget fra Oikos er å doble den økologiske omsetningen i Norge på 3 år. Dette skal hun ikke gjøre alene, men bidra i samspill med de store produsentselskapene, dagligvarebransjen og andre aktører som Statens Landbruksforvaltning og KSL Matmerk. Sentralt i stillingen hennes er oppfølging av prosjektet Økodemo i butikk, som innebærer at økologiske varer blir presentert for forbrukeren i butikk for å påvirke deres handleadferd der de handler.

 

Økologiske produkter skal på handlelisten til folk flest

- Jeg ser frem til å gjøre en innstats for å øke forbruket av økologisk mat og gleder meg til å bli en del av en betydningsfull og spennende organisasjon, sier Kristina om det å begynne i Oikos. Om dagens markedssituasjon sier hun: Sett over tid går markedsutviklingen riktig vei, men for å nå vårt mål må økologiske produkter på handlelistene til folk flest, dette er en utfordring og en oppgave jeg gleder meg til å jobbe mot i samarbeid med andre aktører.

 

 

Kersti Mathiassen (tv) ønsker å flytte nordover etter nesten 7 år som markedssjef i Oikos, Kristina Alnes er nå klar til å ta over fra nyttår.

Topp resultater på utdanning og praksis

Kristina har en fireårig Barchelor of Commerce-grad fra McGill Universitet i Montreal i Canada. Her gikk hun ut med topp ranking. Hun har vært leder i ANSA Canada og ved McGills klubb for bærekraftig forretningsvirksomhet. Hun bor nå på Grünerløkka og kommer opprinnelig fra Asker hvor hun ble født i 1985.

 

Oikos har store forventninger 

-Oikos gleder seg til at Kristina Alnes begynner i Oikos, vi har store forventninger til henne. Det er flott at det har vært så stor interesse rundt stillingen. Det er positivt at så mange med tung utdannelse og erfaring ser det interessant og meningsfylt å fremme økologiske verdier og økologisk omsetning, sier daglig leder Reidar Andestad, i Oikos. Dagens erfarne markedssjef Kersti Mathiasen vil være i Oikos et par måneder i halv stilling på nyåret og sikre god overlapping.

Annonsører

Samarbeidspartnere