Kutt klesforbruket med kjærlighet

27.08.2012
Vi ønsker å bidra til et sunnere, mer økologisk samfunn. Det handler om mye mer enn maten vi dyrker og spiser. Klesforbruket er noe som mange ikke tenker så nøye over, Maiken Sele i Oikos reflekterer rundt dette i dagens utgave av Dagsavisen.

For å kunne leve mer miljøvennlig, må vi redusere forbruket vårt. Det kan gjøres ved å ha gode relasjoner, både til mennesker og ting. Er vi glade i tingene våre, kaster vi dem ikke så lett, sånn som for eksempel et par gamle, slitte og kule bukser.

 

Treningsguru Yngvar Andersen er også opptatt av å leve miljøvennlig. Han har et veldig bra prinsipp for sitt klesforbruk som jeg har adoptert: Garderoben har begrenset plass, og kjøper han noe nytt, må noe gammelt gis bort eller kastes. Når han har klær som er tidløse og som han er glad i, begrenser det kjøp av nye klær, for da må han gi slipp på "en gammel venn".

 

Utgangspunktet for spalten i Dagsavisen i dag, er en gammel bukse jeg er veldig glad i og mitt gode forhold til mine bestemødre, som er mine beste medhjelpere i å begrense mitt klesforbruk. Les hvordan i spalten "Gode greier" på nyemeninger.no.

Annonsører

Samarbeidspartnere