Kvalitetsmat på Miniøya

26.05.2015
30. og 31. mai arrangeres Miniøya for 6. gang. Festivalen er en årlig musikk- og kulturfestival for hele familien som arrangeres i Tøyenparken. I år igjen er mattilbudet stort og spennende med økologiske og kortreiste varer.

Miniøya jobber aktivt for å tilby økologiske varer. I år er det flere leverandører av økomat – pølsene og hamburgerne fra Jens Eide, hamburgerbrødet og bollene fra Godt Brød, vaflene laget på TotenRøra og teen er også økologisk. Mye av maten som serveres fra de øvrige matteltene er i tillegg helt eller delvis økologisk. Til og med sukkerspinnet er økologisk i år!

Økologisk satsing

Miniøya ønsker å tilby flest mulig rene matvarer uten rester av sprøytemidler, og de er opptatt av at økologisk landbruk er bedre for naturen, for dyrene og for bøndene. - Å satse på økologisk mat er en del av vår overordnede miljøsatsing som vi lanserte i fjor, og som fikk navnet "Hjerte for miljø" sier sponsor- og kommunikasjonssjef Martine Larsen Rygh.

isabelkarlsen-0066

Miljøvennlig festival

I 2015 serverer festivalen enda mer økologisk, vegetarisk og kortreist mat i samarbeid med økologisk.no og en rekke eksterne matpartnere. De fortsetter med nedbrytbar matemballasje. Hos Vann- og avløpsetaten kan barna vinne en vannflaske og fylle den opp med friskt vann fra springen. De oppfordret alle til å reise kollektivt til festivalen. Og har man lyst til å sykle til festivalen, finnes det sykkelparkering, som kommer på plass i samarbeid med Oslo Kommunes Sykkelprosjekt.

SadanEkdemir-68


Alle festivalens trykksaker er svanemerket, og klærne som blir solgt i merchboden er laget av økologisk bomull. De som kildesorterer på Miniøya skal heies frem av Grønt Punkt sine cheerleaders. Og skulle det regne noen dråper, kan du få en #resirkulertlyd-poncho i resirkulert plast. I tillegg ble Miniøya helt røykfri i 2014, og fra og med 2015 også snusfri.


Barna er de beste rollemodellene

Ønsket er at Miniøya skal være en bærekraftig festival der gode miljøvaner på festivalen kan inspirere til en grønnere hverdag. - Er det noe vi er hundre og ti prosent sikre på, så er det at barna er de beste rollemodellene. De er gode på å arrestere de voksne og å endre hele familiens vaner, sier Larsen Rygh.

Annonsører

Samarbeidspartnere