Lær om sunn mat og idrettsprestasjoner

02.10.2015
Hva er egentlig skikkelig mat og hva bør du spise for å oppnå best resultat når du trener? Meld deg på vårt gratis miniseminar, og lær mer.

VI BEKLAGER - SEMINARET ER AVLYST

Mange barn, unge og voksne tilbringer både helger og flere timer i uka på og ved idrettsbanen.
Men de fleste idrettshaller og idrettsarrangementer serverer bare pølser, søte vafler, sjokolade, chips og brus.

Kan maten du spiser ha noe å si for hvordan du presterer på banen?

Vil du spandere noen ettermiddagstimer i oktober på å lære mer om dette?
Meld deg på vårt gratis miniseminar.

Mat bygger kroppen
Fysisk aktivitet bryter ned kroppen. Sammen med hvile er det mat som bygger den opp igjen. Da gjelder det å ha god kvalitet på maten du spiser. Hvorfor er det viktig for deg som driver med idrett å spise sunt og variert? Og hva er god kvalitet?

Variert er viktig
Et sunt kosthold er særlig viktig for idrettsutøvere. Som idrettsutøver bruker du mer energi enn andre og du har derfor et større behov for næringsstoffer. Sunn og næringsrik mat bidrar til god helse, forebygger sykdommer og gir energi og overskudd. For å sikre tilstrekkelig inntak av alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler er det viktig å spise variert.

Økologisk gir mer
Økologisk mat inneholder flere mineraler og færre tilsetningsstoffer enn annen mat, viser forskning. Over femti prosent av maten du spiser inneholder rester av sprøytemidler, noe du unngår om du velger økologisk mat. Er det mulig å oppnå bedre resultat om du unngår mat med sprøytemidler og andre tilsetningsstoffer, og kan økologisk mat ha noe å si for hvordan du presterer under trening og konkurranse?

Bli med på vårt gratis miniseminar og lær mer! Du vil lære om hva mat egentlig er, du vil få større innsikt i hva som er god ernæring for idrettsutøvere og om økologisk mat kan ha en konkurransefordel neste gang du eller dine barn skal prestere på idrettsbanen.

Seminaret henvender seg til ungdom, studenter, foreldre, trenere og andre som er interessert i sunt kosthold og idrett. Påmelding kan gjøres med en mail til Ida Solum innen 5. oktober: idabdsolum@oikos.no

Velkommen!


Miniseminar om sunn mat og idrettsprestasjoner

Tid: Torsdag 8. oktober
Sted: Håkons Hall, Lillehammer Olympiapark
Påmelding: Innen 5. oktober til idabdsolum@oikos.no

Program:

16.00-16.15. Velkommen – ved Merethe Kjellberg, markeds- og arrangementsmedarbeider NHF Region Innlandet

16.15-17.15: God mat – våg å velge det beste! – ved Margit Vea, matkursutvikler og daglig leder i Margit Vea AS

17.15-17.30: Pause

17.30-18.15: Hvorfor bør idrettsutøvere velge økologisk? – ved Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog og seniorrådgiver, Oikos – Økologisk Norge

18.15-18.30: Spørsmål og diskusjon

Seminaret arrangeres av Norges Håndballforbund Region Innlandet og Oikos – Økologisk Norge. Norges Håndballforbund og Oikos har siden 2011 hatt et samarbeid for å øke fokuset og tilbudet av sunn, økologisk mat på idrettsarrangementer og hos idrettsutøvere.


Foto: NHF RI

Annonsører

Samarbeidspartnere