Landbruksministeren åpnet nettstedet renmat.no

19.04.2012
Onsdag ble Ren Mats nettside tatt i bruk av landbruksministeren som var den aller første til å logge seg på. Tydelig imponert manøvrerte Lars Peder Brekk rundt mellom guider og oppskrifter, bokanmeldelser og ernæringsartikler.

Statsråd Lars Peder Brekk åpnet og testet Ren Mats nye hjemmeside på sitt kontor, her sammen med redaktør Wanda Widerøe.

 

ren mat nye webside 

 

Ren Mat med ny hjemmeside

– Ambisjonene om 15% omsetningen innen 2020 er kanskje et høyt mål her i Norge hvor vi har rik tilgang på ren mat. Men regjeringen står fast på dette målet, sa Brekk mens han sjekket guiden for Nord-Trøndelag. Det er mange leverandører, spisesteder og gårdsbutikker i landbruksministerens hjemfylke.

– Oikos bidrar på mange områder med informasjon slik at etterspørselen etter økologisk mat i Norges skal vokse, sa redaktør Wanda Widerøe, og forsikret Lars Peder Brekk om at det er stor interesse for ekte og gode råvarer for tiden. – Vi merker det på Facebook, leserbrev og andre tilbakemeldinger. Folk blir mer og mer opptatt av at maten de spiser. Nettopp her i Norge hvor utgangspunktet er så bra, bør det være mulig å klare regjeringens mål, mente hun.

 

Papirmagasinet fornyet og i større opplag

Ren Mat kom i februar i år ut som et nytt og større magasin i papirutgave, og samarbeider med Kolonihagen, Eugen Johansen, Grønn Hverdag og Bondens Marked på distribusjon. Oikos håper gjennom magasin og nettsted å nå ut med informasjon til et bredt publikum, med særlig fokus på barnefamilier.

– Det er nok en klok beslutning å satse på denne målgruppen, mente Brekk.

Ren Mat kommer ut fem ganger i året og har i dag et opplag på 10-12 000 eksemplarer. Juniutgaven trykkes i 100 000 eksemplarer, støttet av SLF og flere fylker.

 

Snart følger Oikos opp med sin nye hjemmeside

Oikos sine websider legges også om i disse dager. Her finner man økologiske nyheter fra inn- og utland, jordbrukstoff, politiske kommentarer og ellers alt som har med organisasjonens arbeid å gjøre. Ren Mats nettsted vil handle mest om mat og råvarer, nyttige adresser, råd og tips for en grønnere hverdag og et sunt kosthold.

 

Oikos/Ren Mat har samarbeidet med Papirfly i Sandnes som er leverandør av nettstedene.

 

http://www.renmat.no/renmat/

http://www.oikos.no/

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere