Leiv Vidars store pølsefabrikk vil bli økologisk

27.02.2012
Leiv Vidar AS vil gjerne legge om hele fabrikken til økologisk produksjon. Men bare for å forsyne én bensinstasjonkjede med økologiske pølser trengs det ti ganger så mange økologiske griser som det finnes i hele Norge i dag, skriver Ringeriksavisa.
- Svært gledelig at Leiv Vidar vil produsere økologiske pølser, det kan løfte hele det økologisk kjøttforbruket i Norge, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos Økologisk Norge. Det er bra for dyrevelferden og bra for kjøttkvaliteten. Nå forventer han at mangevil bidra til planlegging av økt økologisk svineproduksjon, slik at Leiv Vidars planer kan gjennomføres.

Fra pølseproduksjonen hos Leiv Vidar, nå er de Debio-godkjent, klar til å produsere økologiske pølser, men mangler økologisk svinekjøtt.  Foto: Ren Mat
 
 

 

Naturlig å gå videre til økologisk produksjon

En storsatsing på økologiske pølser ville vært et naturlig skritt videre, der Leiv Vidar kan utnytte den spesialkunnskapen som allergipølsene allerede har gitt bedriften. Nå er hele fabrikken Debio-godkjent, men de mangler økologisk svinekjøtt.

-Vi skulle gjerne produsert økologiske pølser, men det står på svinekjøttet, sier Asbjørn Koller. Han er markedssjef og sjef for produktutviklingen.

 

Må øke produksjonen med 88 prosent

- Av storfe er det nok tilgjengelig en del økologisk kjøtt, men vi mangler svin.
I fjor ble det slaktet 2460 økologiske griser i Norge. Det betyr snaue 37 tonn kjøtt av den kvaliteten som trengs i pølsene.

- Skal vi profilere en KBS-kunde med økologiske varer, vil vi trenge cirka 300 tonn i året, forteller Asbjørn Koller til Ringeriksavisa.

 

Les hele saken i Ringeriksavisa her

 

Annonsører

Samarbeidspartnere