Les om kirsebær, olivenolje og humle i siste Ren Mat

10.06.2015
Selv om sommeren har latt vente på seg i år, er i alle fall årets sommerlektyre kommet. Ren Mat er nå ute med et nytt nummer, og alle medlemmer i Oikos kan glede seg til å sjekke postkassa.

Sommernummeret av Oikos - Økologisk Norge sitt medlemsblad, Ren Mat, er kommet ut, som alltid med mye spennende og variert øko-lesestoff.

Kirsebær med de små
Vil du ha glede i generasjoner, kan du plante et kirsebærtre og nyte både den vakre blomstringen og de gode fruktene. Kirsebær er lett å dyrke, selv i en hage med ganske lite plass. Ren Mat sitt sommernummer gir både dyrkingstips og gode oppskrifter på mye godt og samtidig sunt for store og små.

Fett nok
Olivenolje kan være så mangt og brukes til mye. Men visste du at det er store variasjoner i kvaliteten? At det er en grunn til at de billige variantene er billige? Det selges store kvanta og potensialet til ekstra fortjeneste er tilsvarende. Vil du unngå å la deg lure, kan du lese hva Ren Mat skriver om olivenoljen fra jord til bord. Oikos’ ernæringsfysiolog Kari Tande-Nilsen skriver om nyere forskning om fett i kostholdet.
kurv m humleskudd2
Naturmat - på grillen
Nytteplanten humle er viet en egen liten artikkel. Noen steder vokser den vilt, men den er også lett å få til i egen hage. Prøv unge humleskudd i salat eller som tilbehør. Oppskriftene finner du i bladet. Sommer er grilltid. Finner du stillehavsøsters, kan du lese i Ren Mat hvordan du tilbereder dem på grillen! Høst av havet i ferien. Bare husk å sjekke Blåskjelltelefon eller -app før du spiser selvplukket skjell!

Inspirasjon og ideer
Sommerutgaven rommer mye godt lesestoff, for eksempel om det gode liv i økolandsbyen. I portrettet finner du klimaforskerens tips til gode, grønne dytt. Bladet er som vanlig fylt opp med notiser om nye produkter og ideer, omtaler av bøker, vin og litt reisetips. Økologiske, selvsagt. Alle medlemmer i Oikos – Økologisk Norge får Ren Mat hjem i postkassa 4 ganger i året.


Vil du gjerne ha bladet vårt?

Bli medlem i Oikos - Økologisk Norge her.
Da får du bladet rett hjem i postkassa, og samtidig støtter du vårt arbeid for mer økologisk mat.

Det er også mulig å få Ren Mat i abonnement, eller du kan finne det i løssalg.

Tekst: Marit Grinaker Wright
Foto: Nadin Martinuzzi og Wanda Widerøe

Annonsører

Samarbeidspartnere