#Levendematjord: Stikk nesa i jorda på søndag

26.08.2015
På søndag er det igjen kjøkkenhagedag på Tingvoll gard i Møre og Romsdal. Der kan du bli med på «ei reise ned i jorda», til alt det rare og forunderlige vi kan møte der.


Liv Solemdal og Kirsty McKinnon på Tingvoll inviterer alle til å stikke nesa i jorda nå på søndag.


Førstkommende søndag inviterer fagfolkene ved Norsk institutt for bioøkolomi (NIBIO) på Tingvoll til den tradisjonelle kjøkkenhagedagen på Tingvoll gard.

Åpner ØKOUKA
Det blir utstillinger om jord, aktiviteter for barn og voksne, hagevandring, salg av matplanter med mer. Kjøkkenhagedagen markerer åpningen av ØKOUKA i Møre og Romsdal.
I år er det FN sitt internasjonale jordår, og derfor er det jord som er det helt sentrale temaet også på kjøkkenhagedagen.

Alt det rare i jorda
På senteret på Tingvoll finner vi landets fremste kompetanse innen økologisk landbruk, jord og kompost. Det blir derfor svært spennende å få være med på «ei reise ned i jorda».Kjøkkenhage på Tingvol gard - fullt av folk

Hva vi kommer til å møte der nede i mørket, se det vil de ikke si noe om foreløpig. Men at det er rart og forunderlig kan både forsker Reidun Pommeresche og rådgiver Kirsty McKinnon love.
De er begge tilknytta det økologiske kompetansesenteret på Tingvoll gard.

Kjøkkenhagedagen på Tingvoll gard starter kl. 14.00. Det koster 100 kroner å delta. I tillegg blir det salg av matplanter og økogrønnsaker.

Kjøkkenhagedagen er et arrangement i forbindelse med Økouka i Møre og Romsdal

Kjøkkenhagedagen på Tingvoll gard, med hagevandring, utstillinger om jord, barneaktiviteter med mer arrangeres søndag 30. august.

Kilde: NIBIO
Foto: Anita Land
Tekst: Marit G. Wright

Annonsører

Samarbeidspartnere