Lokalmat og økomat under Ski VM i Oslo

04.02.2011
Så langt er det et 40-talls lokale matprodusenter fra hele landet å finne i Spikersuppa i Oslo sentrum under Ski-VM. Mange av disse er økologiske, forteller Dagligvarehandelen. – Vi er glad for at det er så mange økologiske produsenter som deltar, sier prosjektleder Marte von Krogh i Oikos – Økologisk Norge, selv om hun hadde håpet på et enda tyngre innslag av økomat ved arrangementet særlig i matteltene i Kollen.

Det skal hoppes på ski under VM, men ikke på slottet, her fra lysshow.  Foto: Oslo2011
Her fra Norgarden til Aukrust i Lom får du lokal og økologisk mat under ski-VM.  Foto: Aukrust

Norsk lokalmat i sentrum

-Et spennede opplegg, forteller Helga Marie Johnsen. Hun er prosjektleder for Norsk Lokalmat, som står bak organiseringen og gjennomføringen i sentrum. De økologiske tilbudene i Oslo sentrum blir å finne i et stort telt i Spikersuppa. Det blir salg av mat som folk kan ta med seg og fingermat til å spise der og da. Premieutdelingen under VM, slik vi har forstått det, vil finne sted i nærheten av dette. 

 

Både Halås gårdsutsalg med sine syltetøy og Derinngarden med sine oster kommer med økologisk lokalmat fra Møre og Romsdal til ski-VM sitt publikum i sentrum av Oslo.  Foto: Oikos 

Stor norsk matsatsing ved ski-VM

LMD og Fisker og kystdepartementet har gitt mye støtte til fremming av norsk mat under ski-VM. Sentrale selskaper her er Lerøy med fisk og Gilde med kjøtt og Norgesgruppen med VM brød og boller. Prosjektleder for dette er Kjetil Gundersen som gir honnør til norsk næringsliv for gode bidrag ved arrangementet. 

 

Av økologiske produsenter deltar følgende i Spikersuppa:

  • Derinngarden med ost
  • Halås gårdsutsalg med syltetøy, saft og gelerer
  • Skreppa med flatbrød
  • Honning & Design med svele, lynghonning og kaffe
  • Aukrust gard med urter, krydder og te
  • Indigo med eplejuice
  • Det kan bli flere enn disse
  • En del økologiske produkter vil også finnes i VIP-teltet i Holmenkollen. Det gjelder blant annet ost.

 

Informasjonen over utdrag av større artikkel i Dagligvarehandelen 28.1. med noen tillegg fra Oikos.

Annonsører

Samarbeidspartnere