Lokalmatpris for økokylling

03.09.2014
Holte Gård i Drangedal ble tildelt Lokalmatprisen 2014 under Mersmakfestivalen i Skien sist helg. Ordføreren som delte ut prisen, berømmet spesielt den økologiske kyllingen.

- Holte Gård er innovative og har jobbet målrettet over flere år med kvalitet og produktutvikling, heter det i juryens begrunnelse.

Dyrevelferd gir kvalitet

- Holte Gård driver både økologisk og konvensjonelt, og de har særlig god og human dyrevelferd med eget gårdsslakteri, sa ordfører Karianne Reiten fra Drangedal.

Det var hun som delte ut Lokalmatprisen 2014 under Mersmakfestivalen i Skien. Ordføreren leste stolt opp begrunnelsen fra juryen og berømmet den gode kvaliteten og den økologiske kyllingen.

Stor etterspørsel

Holte Gårds produkter selger godt, og spesielt etterspørselen etter økologisk kylling er stor. De startet i 1984 med oppdrett av gjess, og siden da har det utviklet seg til både and og økologisk kylling.

Det største markedet deres er i Osloregionen. Stor etterspørsel har også skapt en rekke arbeidsplasser, men kvalitet og dyrevelferd er viktigere enn storproduksjon, ifølge Holte Gård.

Eget slakteri

På Holte Gård har de økologiske kyllingene god plass, og de får økologisk fôr og får leve opp til 84-100 dager. Her er det stor trivsel og lite sykdom, og antibiotika blir derfor ikke brukt.

Med eget slakteri på gården slipper fuglene transport over lange avstander. Dermed slipper de stress og skader. Til sammen bidrar dette til en helt spesiell god smak og kvalitet på kjøttet, skriver produsentene på sin hjemmeside.

Flere priser

Det er ikke første gang Holte gård mottar pris. Tidligere i år fikk de Teknologisk matforums pris for beste kompetansefremmede tiltak og i 2012 ble de vinner av Det norske måltid for årets nyskapning, skriver Telemarksavisen ta.no.

Lokalmatprisen er en pris gitt ut i samarbeid mellom Telemark fylkeskommune, Fylkesmannen i Telemark og butikkjeden Meny.

Les mer:

Om Holte Gård

Om økologisk kylling

Ren Mat sin oppskrift på deilig fransk kylling

Annonsører

Samarbeidspartnere