Lokalt økosamarbeid på Hagemessen 2017

20.04.2017
Uteplassene våre, i parker og i hager, blir stadig viktigere for oss. Da er det naturlig at økologisk matproduksjon og et økologisk søkelys peiler seg inn på Hagemessen 2017. Hagemessen på Lillestrøm er Norges største messe for hageentusiaster og en arena for formidling av matnyttig kunnskap, kreativitet og nye idéer, og også forbruk av «hagestæsh».

Mellom de store produsentene og de gode tilbudene vil du denne helgen som vanlig finne Oikos - Økologisk Norge sin stand. Det nystartede fylkeslaget i Oslo og Akershus samarbeider med lokallagene i regionen for å skape en innbydende og kreativ stand med et tydelig budskap: økologisk matproduksjon i egen hage.

Koordinatorer for årets Oikos-stand er Lotte Shephard og Marie Thoresen. De er spente på hvordan mottagelsen fra publikum vil bli. Et av målene har vært å øke samarbeidet mellom lokallagene (Oslo og omegn økologiske hagebrukslag, Oikos Ås Økolag og Oikos Lørenskog Økolag) slik at kunnskapen og engasjementet kan spres på tvers av lag og foreninger. Hagemessen er en gyllen mulighet for å stadfeste et samarbeid for det nyetablerte fylkeslaget, og de er spente på hvor dette samarbeidet kan ta de videre.

De deltagende lokallagene tar med seg det beste de kan by på, noe av det som står på agendaen er: poding, biokull, jordprøver fra økologisk og konvensjonell jord, spiresmaking og kurs i økologisk kompost. I tillegg kommer standen til å inneholde en pallekarm fullstappet av grønnsaker og en «spiselig vegg», dette for å vise messe deltageren hvor enkelt man kan dyrke økologisk hjemme og forklare fordelene med det.

Hver dag fra kl 11-17 er det korte foredrag om ulike temaer i Hall C. Nina Berge fra Oikos vil snakke om økologisk kompost. Her er det mye å hente, og også penger å spare dersom alternativet er å kjøpe inn økologisk kompostjord. Blant andre spennende temaer du kan få med deg, er pollinerende insekter, sopp og andre nyttevekster, rødlistede hageplanter, kortreiste dekorasjoner fra skog og hage og bokashi kjøkkenkompost. Sjekk hele programmet her.

Du kan lese om vår stand på fjorårets messe her. Et besøk på Hagemessen gir inspirasjon og nye idéer. Velkommen til oss på Oikos sin stand!


Foto: Hagemessen 2011/Oikos-Økologisk Norge

Annonsører

Samarbeidspartnere