Lyst til å oppleve hoppende glade kuer?

16.05.2017
Førstkommende lørdag inviterer Skjetlein videregående skole rett sør for Trondheim til kuslipp! Etter en lang vinter, er de 40 melkekyrne endelige klare for fristende grønt vårbeite. Det blir mange herlige hopp og friske krumspring til glede for både små og store! Du får også hilse på gårdens sauer, kalver og grisunger, og Skjetlein vil selge økologiske grønnsakplanter fra eget drivhus for utplanting.

Melka fra Skjetlein ender opp som økologiske produkter fra Rørosmeieriet og fra TINE. Begge produsentene kommer til å ha hver sin stand under arrangementet. Her blir det smaksprøver og ulike barnevennlige aktiviteter, og melkebilen fra TINE kommer. Oikos Sør-Trøndelag vil også til å være tilstede med stand der du blant annet kan lære mer om ville vekster. Du kan også møte representanter for Sør-Trøndelag Bondelag.Skjetlein stiller med varme griller, så det er bare å ta med grillmat og annen niste som dere vil kose dere med underveis i arrangementet. Benytt også muligheten til å kjøpe med økologiske grønnsaksplanter hjem til kjøkkenhagen.


Program:

Kl 11.00: Arrangementet starter

Kl 11.45: Fjøsansvarlig på Skjetlein, Torgrim Daling, forteller kort om driften på Skjetlein og hva det innebærer å drive økologisk melkeproduksjon

Kl 12.00: Kuene slippes ut!

Kuene kommer til å være i en innhegning med strømgjerde under hele arrangementet, og publikum må holde seg på utsiden av gjerdet. All ferdsel er på eget ansvar. Arrangementet varer til kl 14.

Skjetlein ligger på Leinstrand med adresse Skjetleinvegen 114. Det er under en halvtimes kjøring fra Trondheim. Veibeskrivelse her.

Oikos - Økologisk Norge med prosjektet Åpen økologisk gård står bak arrangementet, med finansiering fra Landbruksdirektoratet. Skjetlein videregående skole er medarrangør, og Rørosmeieriet og TINE er samarbeidspartnere. Har du spørsmål? Kontakt marte.g@oikos.no/24 12 41 12 eller info@oikos.no.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det er ingen påmelding, men register gjerne din interesse på arrangementets facebook-side her og del med andre.


Bodil, Kossa, Pauline, Katrine, Nokia, Hillary, Fanty, Kaia, Kiwi, Kjersti, Alma, Hedda, Stella, Stine, Safira, Korni, Jasmin og alle de andre kuene gleder seg til lørdag og ønsker velkommen til gårds!


Annonsører

Samarbeidspartnere