Månefestivalen – en varm og inspirerende helg!

04.08.2014
Torget og festivalområdet var pyntet med egendyrkede økologiske blomster, sola skinte og Oikos møtte på mange inspirerende mennesker. En oppsummering etter Månefestivalen må være at den økologiske bevisstheten og matgleden definitivt var tilstede i Fredrikstad.

Forrige helg dro «Oikos til Månen». Som samarbeidspartner for festivalens satsning på økologisk mat bidro Oikos til å bevisst-gjøre folk om hvorfor de bør velge økologisk, og svarte på spørsmål folk måtte ha. Fra standen vår på torget i Gamlebyen kom vi i snakk med mange hyggelige mennesker, og 28 av dem valgte å melde seg inn i Oikos. Nyinnmeldinger er motiverende og viktig, og gjør oss sterkere rustet til å jobbe for et økologisk Norge. Har du lyst til å bli medlem i Oikos? Meld deg inn her!

Rådgiver Alexandra Devik holdt også et inspirasjonsmøte om andelslandbruk. Møtet viste at flere i Fredrikstadområdet er interessert, selv om vi ennå venter på at førstemann skal starte opp. Forhåpentligvis vil noen snart ta det første steget for å realisere dette, for potensialet er der.

Comida Vida

Comida Viva Maten på festivalen var naturligvis økologisk. Velsegutt og Comida Vida sto for det. Sistnevnte serverte raw food laget med kreativitet og kjærlighet til sultne gjester på torget. Squash spagetti, panini med ostesaus av cashewnøtter, pizza, hummus og rawkaker er noen eksempler.

Grønne jenter
Det populære nystartede bloggkollektivet, Grønne jenter – en grønn rosablogg var også tilstede på torget. Jentene i 20-årene ønsker å vise at det er kult og gøy å ta vare på miljøet.  Alle jentene er forelsket i naturen, er lei av forbrukerkjøret og ønsker at verden endres til å bli bærekraftig. Mange av jentene har bakgrunn fra miljøbevegelsen og er opptatt av politiske endringer og forandringer i sin egen hverdag. På Månefestivalen samlet de inn folks miljøtips og inspirerte til å ta aktive valg når det gjelder forbruk av klær, mat og opplevelser. Passende nok sto jentene ved siden av bytteboden, der du kunne levere inn brukte klær og få byttet til deg nye.

På pinne 2

På Pinne
I sommerheten dukket plutselig På Pinne opp på torget. Fra en knæsj gul vogn solgte de hjemmelaget fruktis på pinne. Her var det flere gode smaker å velge mellom. Deilig forfriskende, og ikke for søtt.

Annonsører

Samarbeidspartnere