Mat uten hemmeligheter – Økologifagdagen

10.10.2012
18.oktober går den årlige fagdagen om økologisk mat i regi av Nofima av stabelen på Ås. Coop's satsning på økologisk, offentlige innkjøp av økologisk mat i Danmark og Norge, samt mat og helse er temaer som står på agendaen.

Regjerningen holder fast på sitt mål om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020. For å få dette til må andelen økologisk i storhusholdning økes kraftig. Vi har mye å lære av danskene, og spesielt dem som befinner seg i København kommune.

 

Der har de vedtatt et mål om 90 prosent økologisk mat innen 2015. I 2011 hadde de nådd 68 prosent. Til Økologifagdagen har vi hentet inn Claus Angelo fra København Mathus, som vil fortelle om hva Københavns kommune har gjort for å lykkes og hvordan høye mål, tydelig forankring i ledelsen og fokus på sunnhet og livskvalitet for innbyggerne har vært viktige drivkrefter.

 

Statens Landbruksforvaltning forteller om dagens situasjon og den økte satsingen på å tilby bistand til både økoprodusenter og storhusholdninger som ønsker å satse økologisk. Matmerk forteller om hvordan de gjennom økologisk.no skal nå ut til forbrukerne og hva som er budskapet.

 

Vi får også høre om livet hos den økologiske bonden Dag Thorenfeldt som sammen med kona driver Korsvold Gård på Hvaler. Du kjenner kanskje navnet igjen fra en serie artikler i D2. Hvordan butikkene lykkes med økosalg får vi høre fra Ragnhild Glader som er økologisjef på Ultra Bryn.

 

Økologifagdagen er et samarbeid mellom Debio, Oikos, Bondens marked og Matmerk. Helgen før økologifagdagen arrangeres Bondens Marked med øko-fokus ved Valkyrie plass.

 

Finn program og link for påmelding

 

På bildet ser vi Kjetil Frøitland som selger økologiske varer fra Godt Brød på kafeen T i Lillegrensen i Oslo sentrum. Foto:Oikos.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere