Matindustriens lureri

10.11.2009
- Mange av melproduktene som selges, er tilsatt fargestoffer for at de skal se ut som produkter av grovt mel. Folk blir lurt til å tro at de kjøper grovbrød, men så er det i realiteten loff de spiser. Lege Berit Nordstrand er ikke nådig når hun snakker om hvordan matvareindustrien lurer folk til å tro at maten de kjøper er bedre enn den er.

Overlege Berit Nordstrand har holdt en rekke foredrag om kosthold, hun kritiserer matindustrien for lureri og anbefaler folk å velge økologisk mat. Bilde fra Rissa kommunes hjemmeside.

 

 

 

- Mange av melproduktene som selges, er tilsatt fargestoffer for at de skal se ut som produkter av grovt mel. Folk blir lurt til å tro at de kjøper grovbrød, men så er det i realiteten loff de spiser. I tillegg brukes det veldig mye transfett og billig palmeolje, det vil si syntetiske fettsyrer som er skadelig for kroppen, og kan forårsake tarmkreft og hjerte- og karsykdommer, sier Nordstrand. Selv lager hun all maten fra bunnen av, og bruker mye lokal, kortreist mat og økologiske produkter. Brødene baker hun selv.

 

- Jeg får økologiske produkter brakt hjem på døra en gang i uka. Derfor har vi alltid ferske økologisk frukt og økologiske grønnsaker tilgjengelig i huset. Brødene baker jeg mens jeg lager middag, sier 6-barns moren Berit Nordstrand.

 

Les mer om dette og møtet om mat i Rissa

 

Annonsører

Samarbeidspartnere