Matpris til Ekorn-Jensens Kafe

23.11.2015
Ekorn-Jensens Kafé i Dyreparken i Kristiansand vant Matprisen 2015 i kategorien Årets enkeltvirksomhet.

Dyreparken i Kristiansand har satset på Økologisk gullstandard på sin matservering i Hakkebakkeskogen, som ble åpnet våren 2015. Nylig vant Ekorn-Jensens Kafé Matprisen 2015 i kategorien «Årets enkeltvirksomhet».

Stolte
- Matprisen 2015 er en anerkjennelse vi er stolte av, sier spiserisjef Roy Byremo, til fvn.no. Byremo leder teamet på hele 330 personer, som sommeren gjennom sørger for mat og drikke til parkens gjester.
Øvrige nominerte i kategorien var Kongeskipet Norge og Gammelgården Lysklæt i Trondheim.

Økologisk og lokalt
Ekorn-Jensens Kafé kan du få servert økologiske smørbrød. Du kan leske deg med økologisk juice og flere andre lokale økologiske varer står også på menyen. I to år har spiseri-teamet i Dyreparken arbeidet bevisst med å snu den utbredte oppfatningen at Dyreparken ikke serverer skikkelig mat. Både Debio og Oikos – Økologisk Norge har bidratt med rådgiving.

Fra sangene
Maten er en del av helhetsopplevelsen. På menyen står både økologiske revevafler og mye spennende tilbehør av bær, frukt og nøtter. Hos Ekorn-Jensen kan du til og med få kjøpt dobbelpeprede pepperkaker og for eksempel hvetebrød med fuglefrø, som det synges om i sangene fra Hakkebakkeskogen.

Lokalt bakeri
Dette økologiske brødet er utviklet sammen med et lokalt bakeri i Lillesand, Kringleriet. Du kan velge mellom to ulike typer velsmakende brød, flerkornsbrød og grovbrød.
– Vi ønsker å bli kjent som en attraksjon som forbindes med mest mulig økologisk og lokalprodusert mat, forteller Byremo til fvn.no. Flere andre spisesteder i Dyreparken satser på liknende matkonsepter.

Ringvirkninger
– Vi tror denne satsningen vil ha mange gode ringvirkninger, uttaler jurymedlem Else Thorenfeldt.
– Dyreparken gjør bevisste matvalg, og et sunt mattilbud på arrangementer for barn er i dag en sjeldenhet. Vi er overbevist om at Dyreparkens satsning på økologiske råvarer på Ekorn-Jensen Kafé vil gi gode matopplevelser for alle som besøker stedet, men også inspirere lignende virksomheter til å satse på økologiske råvarer,  sa hun og overrakte Roy Byremo en plakett og et grafisk blad som synlige tegn på juryens begeistring.


MATPRISEN, som støttes av Landbruksdirektoratet, ble etablert i 2014 for å hedre aktører som bidrar til å øke bevisstgjøring av økologisk dyrket og produsert mat. Målet er at 15 prosent av all mat på norske menyer skal være dyrket uten bruk av kunstige tilsettingsstoffer.
MATPRISEN kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige.

MATPRISEN deles blant annet ut til tre virksomheter som har mottatt og profilert Debios serveringsmerker på en fremragende måte. De nominerte til disse prisene hentes ut fra Debios register og baseres på kategoriene:
- enkeltvirksomhet
- virksomhet med felles styringssystem
- arrangement

Tekst: Marit G. Wright
Foto: Matprisen

Annonsører

Samarbeidspartnere